Υπέρ της επίταξης εκτάσεων για κλειστές δομές η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπέρ του σχεδίου της κυβέρνησης για τη ανέγερση κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι ροές από τα παράλια της Τουρκίας, τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης Μηταράκη για προσωρινό «πάγωμα» στην επίταξη εκτάσεων, ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για […]

17 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Υπέρ του σχεδίου της κυβέρνησης για τη ανέγερση κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι ροές από τα παράλια της Τουρκίας, τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης Μηταράκη για προσωρινό «πάγωμα» στην επίταξη εκτάσεων, ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για το «restart που χρειαζόμαστε». «Η αποσυμφόρηση είναι κυρίαρχο στοιχείο του σχεδίου και είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι θα κλείσουν τα σημερινά κέντρα» δήλωσε.

«Η αποσυμφόρηση είναι αναγκαία, αλλά πρέπει και να μπει τάξη στη διαχείριση του συστήματος, να μπει “νοικοκύρεμα”, να σταματήσει το χάος, να υπάρχει ένας έλεγχος και να φύγουν και τα σωστά μνήματα προς όλες τις κατευθύνσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Συνέχισε λέγοντας ότι η Κως και η Λέρος έχουν επίσης επωμισθεί σημαντικό βάρος από το προσφυγικό ζήτημα.

«Έχει επικρατήσει στον δημόσιο διάλογο η κουλτούρα της αντίδρασης, αλλά η σιωπηρή πλειοψηφία του πληθυσμού είναι υπέρ των κλειστών κέντρων γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει μια προστασία -πολύ περισσότερο σε νησιά, τα οποία είναι πολύ μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί. Εμείς στο Νότιο Αιγαίο ζούμε αποκλειστικά από τον τουρισμό» εξήγησε. Και συμπλήρωσε: «(Το κυβερνητικό σχέδιο) είναι μια αναγκαία συνθήκη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε κι αλλά θέματα».

Να σημειωθεί ότι ανυποχώρητος στη δημιουργία κλειστών δομών παραμένει ακόμη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 Μαρτίου 2023