Ειδήσεις της Στερεάς σε τίτλους

Του Δημήτρη Μήτρου Μια βόλτα για δημοσιογραφικούς λόγους, μας οδήγησε σε πόλεις και κεφαλοχώρια απ όπου σε προηγούμενες ανταποκρίσεις μας είχαμε αναφερθεί, στο σχεδιασμό των καρναβαλικών τους εκδηλώσεων. Καρπενήσι, Άγραφα, Μακρακώμη (62ο εορταστικό τριήμερο), Ιτέα, Γαλαξίδι (αλευρομουτζουρώματα). Ολοι πειθάρχησαν και ματαίωσαν τις εκδηλώσεις τους. Άλλοι εμπλεκόμενοι είναι θυμωμένοι και άλλοι αποκαρδιωμένοι βέβαια, απ’ τα όσα […]

4 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Του Δημήτρη Μήτρου

  • Μια βόλτα για δημοσιογραφικούς λόγους, μας οδήγησε σε πόλεις και κεφαλοχώρια απ όπου σε προηγούμενες ανταποκρίσεις μας είχαμε αναφερθεί, στο σχεδιασμό των καρναβαλικών τους εκδηλώσεων. Καρπενήσι, Άγραφα, Μακρακώμη (62ο εορταστικό τριήμερο), Ιτέα, Γαλαξίδι (αλευρομουτζουρώματα). Ολοι πειθάρχησαν και ματαίωσαν τις εκδηλώσεις τους. Άλλοι εμπλεκόμενοι είναι θυμωμένοι και άλλοι αποκαρδιωμένοι βέβαια, απ’ τα όσα κακά έφερε η γνωστή απόφαση. Όμως το Γαλαξίδι, με την αποκριάτικη ιστορία απ’ το 1801, το “φέρει πιο βαριά”, αφού περίμενε περισσότερα το τριήμερο…

  • Καμία ανησυχία των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας για τη διατροφή τους, λόγω κορωνοϊού. Γεμάτα τα ράφια των σούπερ μάρκετ, μηδενική απορρόφηση προϊόντων ξηρού φορτίου και φυσικά αγορές, μόνο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

  • Εικοστό – δεύτερο αντάμωμα για τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο και τους φίλους του κυνηγούς, στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας. Κρασί, τσίπουρο, μεζέδες παραδοσιακοί κι όχι μόνο, πρωτοχρονιάτικη πίτα, αλλά και ατελείωτος χορός, συνοδεία κλαρίνου.

  • Κορωνοϊός η… αιτία! Εξαντλήθηκαν οι μάσκες, από τα φαρμακεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας. Αυξημένη η κίνηση στα σούπερ μάρκετ αυτής. Αναβάλλεται η εκδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην Πολωνία.

  • Οι τραγόμορφοι Κουδουναραίοι του Διστόμου (φωτογραφία κατά την επίσκεψη τους στην Αιδηψό, στις “Ειδήσεις από την Βόρεια Εύβοια” 26 Φεβρουαρίου 2020) έκαναν την έφοδο τους στο Δημαρχείο του κι από την έμμετρη σάτιρα τους δεν γλύτωσε κανείς, μήδε ο Κικίλιας.

  • Για μαϊμού “φιρμάτα” αθλητικά προϊόντα, χειροπέδες σε 4 άτομα, στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2023