Ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Λαμιέων σχετικά με τον κορονωϊό

Ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Λαμιέων σχετικά με τον κορονωϊό παρείχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Στασινός, ο αναπληρωτής του δημάρχου, Θανάσης Ντούζγος, και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης, Αθανάσιος Παπαχρήστος. Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Στασινός ο οποίος ανέφερε ότι το […]

6 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Λαμιέων σχετικά με τον κορονωϊό παρείχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Στασινός, ο αναπληρωτής του δημάρχου, Θανάσης Ντούζγος, και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης, Αθανάσιος Παπαχρήστος.

Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Στασινός ο οποίος ανέφερε ότι το νοσοκομείο Λαμίας είναι έτοιμο να υποδεχτεί κρούσμα κορωνοϊού, μετά από σχετική ενημέρωση από τον υποδιοικητή, Ανδρέα Κολοκυθά. Αν αυτό συμβεί, «τα επισκεπτήρια θα κλείσουν», ενώ έτοιμη είναι ειδική είσοδος από την οποία θα εισέλθει ο ασθενής, ώστε να μη νοσήσουν κι οι υπόλοιποι. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι κι αν παρουσιάσουν συμπτώματα, να παραμείνουν σπίτι και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο καθένας έχει ατομική ευθύνη για τη διασπορά του ιού, άρα δεν έχει νόημα να αναβληθούν εκδηλώσεις χωρίς να υπάρξει κρούσμα». Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο δήμος θα διανείμει φυλλάδιο στους πολίτες και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ σε κάθε σπίτι στη Λαμία με όλα τα βασικά προστατευτικά μέτρα. Το φυλλάδιο θα βρίσκεται επίσης σε φαρμακεία, ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, στο Πανεπιστήμιο, σε νηπιαγωγεία και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ ξεκαθάρισε πως υπάρχει συχνή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για τις όποιες νέες εξελίξεις προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Παπαχρήστος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνουν απολυμάνσεις σε σχολεία, απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα. Ο δήμος, είπε, προέβη στην άμεση απόκτηση αντισηπτικών για να υπάρχει ένα σε κάθε σχολική αίθουσα, ενώ και τα παιδιά ενημερώνονται σχετικά για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα.

Καθησυχαστικός και ο κ. Ντούζγος, αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να κάνει κάποιος, αν παρουσιάσει συμπτώματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν θα πρέπει να επισκεφθεί κάποιο ιδιωτικό ιατρείο για να ληφθεί δείγμα. «Αυτός που είναι ύποπτο κρούσμα παραμένει σπίτι του. Έρχεται σπίτι του ο γιατρός και τον εκτιμά. Παίρνει το ανάλογο δείγμα για να επιβεβαιωθεί ή όχι ο ιός και παραμένει σπίτι του σε ειδικό χώρο για να μην διασπείρει τον ιό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντούζγος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024