G7: Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Θα κάνουν “ό,τι είναι αναγκαίο” για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, δεσμεύτηκαν οι ηγέτες της ομάδας των επτά (G7), έπειτα από μια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν χθες. Σε κοινό τους ανακοινωθέν υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν τους υγειονομικούς και οικονομικούς κινδύνους της πανδημίας του Covid-19 και να θέσουν τα θεμέλια για μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. […]

17 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Θα κάνουν “ό,τι είναι αναγκαίο” για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, δεσμεύτηκαν οι ηγέτες της ομάδας των επτά (G7), έπειτα από μια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν χθες.

Σε κοινό τους ανακοινωθέν υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν τους υγειονομικούς και οικονομικούς κινδύνους της πανδημίας του Covid-19 και να θέσουν τα θεμέλια για μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

«Αποφασίσαμε συντονισμένα μέτρα και να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά εργαλεία, για να επιτύχουμε ισχυρή ανάπτυξη στις οικονομίες της G7 και σε μέτρα διασφάλισης ενάντια σε κινδύνους δυσμενέστερων εξελίξεων», ανακοίνωσαν.

Οι ηγέτες της G7 τόνισαν πως οι υπουργοί τους των Οικονομικών θα συντονίζουν κάθε εβδομάδα την εφαρμογή των μέτρων και την ανάπτυξη περαιτέρω ενεργειών.

Κάλεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξουν τις χώρες σε όλον τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Ήταν η ευκαιρία να εκφράσουμε μια ισχυρή πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτή την κρίση, να συντονιστούμε, να συνεργαστούμε σε διαφορετικούς τομείς. Για εμάς, η προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών μας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024