Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει κλειστές εκκλησίες

Την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, αναφορικά με τις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να κάνει δεκτή εντός της ημέρας η Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές από ανθρώπους του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας με τους αρχιερείς, κατά την διάρκεια […]

16 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, αναφορικά με τις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να κάνει δεκτή εντός της ημέρας η Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές από ανθρώπους του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας με τους αρχιερείς, κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε απόλυτη σύγκλιση σε σχέση με τους σχεδιασμούς τους Αρχιεπισκόπου.

Έτσι μετά απ΄ αυτό το κλίμα, η πιθανότερη εξέλιξη θέλει την Ιεραρχία να λαμβάνει απόφαση για κλείσιμο των ναών για τους πιστούς μέχρι νεοτέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται οι λειτουργίες. Απεναντίας εκτός από την σκέψη για ένα ιερέα και ένα ψάλτη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΕΡΤ, να καλύψει όλες τις μεγάλες λειτουργίες, αλλά και πολλά από τα κηρύγματα των αρχιρέων. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι αρχιερείς δείχνουν (πλέον) να έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης, γεγονός που διευκολύνει τις σημερινές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μετά και την προχθεσινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό έδειξε απόλυτη διάθεση συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024