Κλινική δοκιμή με χλωροκίνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

H γαλλική φαρμακευτική εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της τονίζει, πως είναι έτοιμη να προσφέρει στις γαλλικές υγειονομικές αρχές εκατομμύρια δόσεις, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας για το οποίο οι κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν πως ίσως επισπεύδει τη θεραπεία του Covid-19. Ωστόσο, η γαλλική Sanofi προσθέτει, πως θα μπορούσε να προσφέρει αρκετές δόσεις Plaquenil, (φάρμακο) που περιέχει την […]

18 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

H γαλλική φαρμακευτική εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της τονίζει, πως είναι έτοιμη να προσφέρει στις γαλλικές υγειονομικές αρχές εκατομμύρια δόσεις, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας για το οποίο οι κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν πως ίσως επισπεύδει τη θεραπεία του Covid-19.

Ωστόσο, η γαλλική Sanofi προσθέτει, πως θα μπορούσε να προσφέρει αρκετές δόσεις Plaquenil, (φάρμακο) που περιέχει την ουσία υδροξυχλωροκίνη, για τη θεραπεία 300.000 ανθρώπων, αν κριθεί αναγκαίο.

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη, για το φάρμακο αυτό, το οποίο «μάζεψε» θετικές κριτικές, «η Sanofi δεσμεύεται να διαθέσει τη θεραπεία αυτή στη Γαλλία, προσφέροντας αρκετά εκατομμύρια δόσεων που δυνητικά μπορούν να θεραπεύσουν πάνω από 300.000 ασθενείς», δήλωσε, στο γαλλικό πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος της εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024