Κορωνοϊός: Οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση

Διυπουργική σύσκεψη με θέμα τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογηθεί η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται με τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις που θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που […]

6 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Διυπουργική σύσκεψη με θέμα τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογηθεί η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται με τον κορωνοϊό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις που θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μίλησε στον “Ελεύθερο Τύπο” προηγούνται η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, όπως π.χ. η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις μέσω της αναστολής πληρωμής ΦΠΑ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι όποιες παρεμβάσεις θα προσανατολίζονται σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις:

  1. Στις περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων
  2. Στα μέτρα σε κλαδικού – τοπικού επιπέδου
  3. Στα μέτρα για το σύνολο της οικονομίας

Παρ’όλη την ανησυχία, εμφανίστηκε καθησυχαστικός , επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή στοιχείων από το σκέλος των εσόδων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος, οι γενικοί γραμματείς Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και Εργασίας ‘Αννα Στρατινάκη, ο γενικός διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024