Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που είναι την Κυριακή 8 Μαρτίου η κ. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα: Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Είναι μια επέτειος σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. […]

6 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που είναι την Κυριακή 8 Μαρτίου η κ. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα:

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Είναι μια επέτειος σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Είναι Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη»  παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Είναι η ημέρα που μας  υπενθυμίζει τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας , στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους.

Η θέση της γυναίκας για την  κοινωνία μας και για τον πολιτισμό μας είναι καταλυτική.

Έχει θεσμικά δικαίωμα στην ίση μεταχείριση, στην εργασία, στην αναγνώριση για την προσφορά της στην κοινωνία, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν συνιστά μια συνηθισμένη επέτειο, αλλά πηγή διδαγμάτων για το χρέος μας απέναντι στις  Γυναίκες  και στις ανεξάντλητες  δυνατότητές  τους.

Τιμούμε τις Γυναίκες όλου του πλανήτη, Γυναίκες που συναντάμε καθημερινά και μας διδάσκουν μέσα από την συμπεριφορά τους ότι τα αδιέξοδα υπάρχουν για να μας αλλάζουν την πορεία και όχι για να μας σταματούν.

Τιμούμε τη Γυναίκες που έχουν επιβιώσει από πολέμους και συνεχίζουν να χαμογελούν.

Γυναίκες που αδικήθηκαν κι όμως εξακολουθούν να  διεκδικούν.

 Γυναίκες που κατακτούν το σεβασμό και τοποθετούν τον εαυτό τους εκεί που αυτές θέλουν.

Γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά δίνοντας μικρές ή μεγάλες μάχες.

Γυναίκες που ενώνουν τις φωνές τους.

Γυναίκες που τα καταφέρνουν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024