Μυτιληναίος: Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας

«Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας και τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η γενιά μου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος. «Χωρίς αμφιβολία όλη η χρονιά θα είναι μια πρόκληση και ακόμη πιο αβέβαιο είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2020» επεσήμανε. Ο συνδυασμός της υψηλής ρευστότητας […]

20 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

«Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας και τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η γενιά μου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος. «Χωρίς αμφιβολία όλη η χρονιά θα είναι μια πρόκληση και ακόμη πιο αβέβαιο είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2020» επεσήμανε.

Ο συνδυασμός της υψηλής ρευστότητας και η απουσία δανειακών υποχρεώσεων καθιστά την εταιρεία σταθερή στις διεθνείς προκλήσεις. «Το διαφοροποιημένο μοντέλο μας  προσφέρει σταθερότητα και αντοχή, ενώ ο ισχυρός ισολογισμός, ο χαμηλός δανεισμός, η υψηλή  ρευστότητα, η αποδοτική λειτουργία σε συνδυασμό με το ισορροπημένο και ενοποιημένο όμιλο δραστηριοτήτων της Mytilineos όπου η κάθε δραστηριότητα αντισταθμίζει την άλλη μας διευκολύνει ώστε σταθερά να εξασφαλίζουμε αποδόσεις». Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο όμιλος Mytilineos, δραστηριοποιείται κανονικά, αφού ο κλάδος της ενέργειας είναι μείζονος σημασίας.

«Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ανησυχήσαμε πάρα πολύ για την εξάπλωση του ιού, θέσαμε πρωτόκολλα λειτουργίας, ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας και να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της λειτουργίας,» ενώ δήλωσε ότι το 80% των 700 εργαζομένων του ομίλου δουλεύουν από το σπίτι.

Όσον αφορά τις επενδύσεις του ομίλου, τόνισε ότι ολόκληρο το πρόγραμμα επενδύσεων τίθεται σε παύση εκτός από τις επενδύσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα αλουμινίου όπου είχε δρομολογηθεί για το Μάρτιο αλλά μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα λόγω των συνθηκών.

Ο Πρόεδρος του ομίλου, έκανε λόγο και για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, εμφανίζοντας για πρώτη φορά συνολικά έσοδα πάνω από τα 2 δισ. Ευρώ. Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε αυτή την άυξηση ώς το επακόλουθο  της ενοποίησης των τομέων του ομίλου και της ευνοϊκής αλληλεπίδρασης των κλάδων όπου δραστηριοποιείται.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον τομέα του αλουμινίου επεσήμανε, ότι μπορεί η ζήτηση από τη Βόρειο Ιταλία να μειώνεται λόγω της πανδημίας, αλλά για την ώρα γίνεται αναπλήρωση από άλλες περιοχές. Ωστόσο αν τεθεί ζήτημα μείωσης στην γενικότερη ζήτηση, η εταιρεία είναι προετοιμασμένη με plan B και plan C ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες επιταγές της αγοράς. Ο κ. Μυτιληναίος ενημέρωσε ότι η γενικότερη ζήτηση παραμένει προς το παρόν σταθερή καθιστώντας ανάλογη και την παραγωγή. Η μείωση των δαπανών κατά 60 εκατ. ευρώ θα συνεχιστεί και αυτό τον χρόνο, ενώ δήλωσε ότι ο τομέας της ενέργειας είναι ο τελευταίος που θα υποστεί μεγάλες ζημίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024