Κατσικάκι στο φούρνο

Συστατικά 1.500 gr. κατσικάκι ή αρνάκι ( 1 μπουτάκι ) 6 πατάτες 2 κ. σ. μουστάρδα 1 κ. γ. ρίγανη 2 λεμόνια (ο χυμός τους) 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 καρότο 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 1 κρεμμύδι

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Συστατικά

1.500 gr. κατσικάκι ή αρνάκι ( 1 μπουτάκι )

6 πατάτες

2 κ. σ. μουστάρδα

1 κ. γ. ρίγανη

2 λεμόνια (ο χυμός τους)

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 καρότο

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

1 κρεμμύδι ξερό

1 φ. τσ. ελαιόλαδο

θυμάρι ή 1 κλωναράκι Δεντρολίβανο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

Πλένουμε το κατσικάκι ή το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, χοντροκόβουμε τις πιπεριές το καρότο και το κρεμμύδι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ετοιμάζουμε σε μπολ το μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, και το σκόρδο.

Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί.

 

Συστατικά

1.500 gr. κατσικάκι ή αρνάκι ( 1 μπουτάκι )

6 πατάτες

2 κ. σ. μουστάρδα

1 κ. γ. ρίγανη

2 λεμόνια (ο χυμός τους)

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 καρότο

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

1 κρεμμύδι ξερό

1 φ. τσ. ελαιόλαδο

θυμάρι ή 1 κλωναράκι Δεντρολίβανο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

Πλένουμε το κατσικάκι ή το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, χοντροκόβουμε τις πιπεριές το καρότο και το κρεμμύδι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ετοιμάζουμε σε μπολ το μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, και το σκόρδο.

Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ