Συστατικά
1.500 gr. κατσικάκι ή αρνάκι ( 1 μπουτάκι )
6 πατάτες
2 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. γ. ρίγανη
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 καρότο
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
1 φ. τσ. ελαιόλαδο
θυμάρι ή 1 κλωναράκι Δεντρολίβανο
αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες
Πλένουμε το κατσικάκι ή το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, χοντροκόβουμε τις πιπεριές το καρότο και το κρεμμύδι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ετοιμάζουμε σε μπολ το μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, και το σκόρδο.
Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί.