Αγρότες: Ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Σε νέα ευνοϊκή ρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την ΔΕΗ εντάσσονται πλέον οι αγρότες, έπειτα από σχετική συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της διοίκησης της Επιχείρησης. Η νέα ρύθμιση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό των συνεπειών απ’ την εξάπλωση του κορωνοϊού, […]

21 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Σε νέα ευνοϊκή ρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την ΔΕΗ εντάσσονται πλέον οι αγρότες, έπειτα από σχετική συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της διοίκησης της Επιχείρησης.

Η νέα ρύθμιση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό των συνεπειών απ’ την εξάπλωση του κορωνοϊού, δίδει τη δυνατότητα στους αγρότες να διακανονίσουν τις οφειλές τους είτε προκαταβάλλοντας το 15% της συνολικής οφειλής προς τη ΔΕΗ και να εξοφλήσουν το υπόλοιπο ποσό σε 18 μηνιαίες δόσεις, είτε προκαταβάλλοντας το 20% και να αποπληρώσουν την εναπομείνασα οφειλή σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΗ στον αριθμό 11770, από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 07:00 και 21:00.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση εντάσσονται τόσο οι ενεργές όσο και οι μη ενεργές ρυθμίσεις, δηλαδή ισχύει και για τις παροχές για τις οποίες έχει καταγγελθεί η σύμβαση.

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του επεσήμανε: «Για πολλοστή φορά, το τελευταίο δύσκολο χρονικό διάστημα για την πατρίδα μας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρεμβαίνει προς όφελος των αγροτών δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία τους προκειμένου να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια της χώρας και ο πρωτογενής τομέας να παραμείνει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Ο ΥφΑΑΤ, Κ. Σκρέκας, ο οποίος είχε και την ευθύνη των συνεννοήσεων που έγιναν με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, δήλωσε από την πλευρά του: «Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει και η Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού, είναι ξεκάθαρο ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, καθώς θωρακίζει τη διατροφική ασφάλεια της χώρας και ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

ΠΗΓΗ: NewMoney

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024