Δήμος Χαλκιδεών: Δωρεάν χρήση του λογισμικού του ΚΕΠ Υγείας για τους πολίτες

Τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας για όλους τους δημότες, έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Χαλκιδέων. Το παραπάνω λογισμικό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των δημοτών  για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19. Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων είναι η ενημέρωση όλων […]

23 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας για όλους τους δημότες, έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Χαλκιδέων. Το παραπάνω λογισμικό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των δημοτών  για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού μέσα από ένα θεσμοθετημένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο,  στο οποίο τα στελέχη των ΚΕΠ υγείας έχουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Όταν πλησιάζει ο καιρός για την προληπτική εξέταση, τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες, μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, ποια προληπτική εξέταση συστήνεται να κάνουν. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Για να ενημερώνεται κάποιος για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να  λαμβάνει συμβουλευτικέ πληροφορίε σχετικά για τον COVID-19 αρκεί να εγγραφεί στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλ. 2221355117 και ώρες 10:00-15:00. Υπεύθυνη Προγράμματος Κατερίνα Μεγάλου,  Αντιδήμαρχος Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024