Φθήνα δάνεια από την ΑΑΔΕ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Από εχθές το βράδυ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, στο πρόγραμμα στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κοινοποίησε τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Η προθεσμία λήγει στις 10 […]

3 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Από εχθές το βράδυ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, στο πρόγραμμα στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κοινοποίησε τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Η προθεσμία λήγει στις 10 Απριλίου.

«Θεσπίζεται το χρηματοδοτικό σχήμα της «επιστρεπτέας προκαταβολής» για την περαιτέρω άμεση στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της οικονομίας και πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Το συνολικό ύψος του χρηματοδοτικού σχήματος, για τον μήνα Απρίλιο μόνο, είναι 1 δισ. ευρώ.Η ενίσχυση θα χορηγηθεί προς τις επιχειρήσεις απευθείας από το κράτος, μέσω του TAXIS», επισήμανε ο Υπουργός από το βήμα της Βουλης.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο σχήμα, δεν επιτρέπεται από τη Δευτέρα να κάνουν απολύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024