Η Lufthansa αδυνατεί να δανειστεί από τις αγορές – Επείγουσα ανάγκη για κρατική ενίσχυση

Ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Lufthansa το α’ τρίμηνο του έτους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για το β’ τρίμηνο του 2020. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και η δεύτερη σε μέγεθος στην Ευρώπη δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό […]

24 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Lufthansa το α’ τρίμηνο του έτους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για το β’ τρίμηνο του 2020.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και η δεύτερη σε μέγεθος στην Ευρώπη δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με περαιτέρω άντληση πόρων από την αγορά».

Η Lufthansa βρίσκεται ήδη σε «εντατικές συνομιλίες» με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τις εταιρίες του ομίλου της – Γερμανία, Αυστρία για την Austrian, Ελβετία για την Swiss, Βέλγιο για την Brussels – προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη και, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένει να λάβει την επόμενη εβδομάδα πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η εταιρία χάνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα που περνάει και επισήμανε ότι το αποθεματικό των 4 δισεκατομμυρίων δεν αρκεί προκειμένου να διασωθεί, καθώς από 350.000 επιβάτες ημερησίως πριν από την κρίση, έφθασε να εξυπηρετεί σήμερα λιγότερους από 3.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024