Χίος: Επίθεση των αλλοδαπών στον 48χρονο που τους πυροβόλησε

Στο αγρόκτημα του 48χρονου προκειμένου να αποσπάσουν οπωροκηπευτικά, με τη βοήθεια έτερων αγνώστων αλλοδαπών, μπήκαν την Τετάρτη οι τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί στο Χαλκειός της Χίου, όταν αυτός πυροβόλησε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Συνελήφθη, χθες (01-04-2020) στο Χαλκειός, μετά από άμεση […]

2 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Στο αγρόκτημα του 48χρονου προκειμένου να αποσπάσουν οπωροκηπευτικά, με τη βοήθεια έτερων αγνώστων αλλοδαπών, μπήκαν την Τετάρτη οι τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί στο Χαλκειός της Χίου, όταν αυτός πυροβόλησε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Συνελήφθη, χθες (01-04-2020) στο Χαλκειός, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν επίσης χθες στη Χίο, (4) ανήλικοι αλλοδαποί, με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, χθες το απόγευμα στη Χίο, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με έτερους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.  

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και (3) φυσίγγια, ενώ δύο (2) εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024