Η ΕΛΜΕ Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τρίτη 7 Απριλίου, η ΕΛΜΕ Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και  νοσηλευτών, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για συμμετοχή στην ημέρα πανελλαδικής δράσης και απαιτεί να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ […]

6 Απριλίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τρίτη 7 Απριλίου, η ΕΛΜΕ Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και  νοσηλευτών, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για συμμετοχή στην ημέρα πανελλαδικής δράσης και απαιτεί να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Φωκίδας θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δύσκολο και επίπονο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και  νοσηλευτών προσφέρει  συμβολικά στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας  πακέτα με πλαστικά γάντια.

Καλεί δε, όσους  εκπαιδευτικούς των σχολείων της Φωκίδας μπορούν, να προσφέρουν αίμα.

  • Επίταξη ΤΩΡΑ πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
  • Επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
  • Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
  • Διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
  • Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ-ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπισή της πανδημίαCOVID-19 είναι η σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση όμως δεν προχωρά στα αναγκαία μέτρα με βάση τα αιτήματα  των σωματείων του χώρου της υγείας(ΟΕΝΓΕ,  ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και πολλών σωματείων εργαζομένων για τη διασφάλιση της υγείας του λαού και την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας

Η κυβέρνηση με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου , φτάνοντας ως την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας του πληθυσμού! και με προσπάθεια μετάθεσης στην ατομική ευθύνη κάθε πολίτη σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού, επιχειρεί η πλήρης αποποίηση των πολιτικών ευθυνών, τόσο για τη διαχείριση της κατάστασης, όσο και για τη διαχρονική αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Την ίδια στιγμή ,ενισχύει οικονομικά το χώρο της ιδιωτικής υγείας με το  διπλασιασμό του ημερήσιου νοσηλίου σε 1600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής ΜΕΘ! και με χρηματοδότηση  30 εκ. ευρώ  των ιδιωτικών εργαστήριων για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό, επιβεβαιώνοντας τα προ κορονοϊού σχέδια για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της υγείας.

Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024