Κακοκαιρία: Ελεγχόμενη η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι ελεγχόμενα», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία των «Στερεών Νέων», ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πηλίου, Γιώργος Ανδρίτσος. Μετά την κακοκαιρία «Ζορμπάς» το Σεπτέμβρη του 2018, περιφέρεια και δήμοι φαίνεται να έχουν προετοιμαστεί καταλληλότερα για την κακοκαιρία αυτού του Σαββατοκύριακου.   Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται από το πρωί στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης […]

5 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι ελεγχόμενα», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία των «Στερεών Νέων», ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πηλίου, Γιώργος Ανδρίτσος. Μετά την κακοκαιρία «Ζορμπάς» το Σεπτέμβρη του 2018, περιφέρεια και δήμοι φαίνεται να έχουν προετοιμαστεί καταλληλότερα για την κακοκαιρία αυτού του Σαββατοκύριακου.

 

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται από το πρωί στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Σε κάποια σπίτια έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια, λόγω της ανόδου του υδροφόρου ορίζοντα και όχι λόγω κάποιου χειμάρρου. Μηχάνημα μισθωμένο από την περιφέρεια έχει επισκεφθεί όσους κατοίκους βρίσκονται κοντά στους χειμάρρους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο οικισμός Ποτόκια, με περίπου δέκα οικογένειες, αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας καθώς η διάβαση που υπήρχε μέσω του ποταμού, είναι απροσπέλαστη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού, ενώ ένας δασικός δρόμος που κρατούσε σε επικοινωνία τον οικισμό είναι και αυτός ακατάλληλος.

«Με ένα 4×4 εφοδιάσαμε τους κατοίκους με τρόφιμα και νερό και ό,τι άλλο χρειάζονταν και τους συμβουλεύσαμε να μείνουν στα σπίτι τους», πρόσθεσε ο κ. Ανδρίτσος. Ο συγκεκριμένος οικισμός αντιμετωπίζει αυτή την ώρα και προβλήματα στην υδροδότηση, ενώ προσπάθειες για την αποκατάσταση της σύνδεσής του με τον υπόλοιπο νομό θα ξεκινήσουν από αύριο.

Αυτή την ώρα, τρία είναι τα ποτάμια που έχουν φουσκώσει στην περιοχή, προκαλώντας προβλήματα και στις εκβολές τους, λόγω του έντονου κυματισμού.

«Δεν εκκενώνονται σπίτια. Επειδή υπάρχει και ο φόβος του κορωνοϊού και ο φόβος της πλημμύρας, δεν χρειάζεται πανικός, δεν είναι όλα έτσι όπως παρουσιάζονται», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας. «Πολλές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δεν σχετίζονται με τον οικισμό», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023