Νίκος Παπαθανάσης: Λαϊκή αγορά, υγειονομικό υλικό και αισχροκέρδεια

«Μια δεύτερη λαϊκή αγορά θα δημιουργηθεί κοντά σε κάθε λαϊκή αγορά που λειτουργούσε έως σήμερα στην Αττική», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Kάθε λαϊκή αγορά θα «σπάει» στα δύο και θα δημιουργείται μια δεύτερη όπου θα τοποθετείται σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που πραγματοποιείται η καθιερωμένη λαϊκή αγορά για να αποτραπεί  μεγάλος συγχρωτισμός πολιτών σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. […]

2 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

«Μια δεύτερη λαϊκή αγορά θα δημιουργηθεί κοντά σε κάθε λαϊκή αγορά που λειτουργούσε έως σήμερα στην Αττική», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Kάθε λαϊκή αγορά θα «σπάει» στα δύο και θα δημιουργείται μια δεύτερη όπου θα τοποθετείται σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που πραγματοποιείται η καθιερωμένη λαϊκή αγορά για να αποτραπεί  μεγάλος συγχρωτισμός πολιτών σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Και θα μπορούν περισσότεροι παραγωγοί να δουλέψουν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά», συγκριτικά με την λειτουργία μόνο μίας λαϊκής.

«Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Θέλουμε να δουλεύουν οι λαϊκές, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε όποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα μέτρα, η λαϊκή θα κλείνει για ένα διάστημα 10-15 ημερών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στις τιμές των προϊόντων, υποστήριξε ότι αυτές τροποποιούνται σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Για τα υγειονομικά υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι χθες τα σούπερ μάρκετ κατείχαν 770.000 τεμάχια απολυμαντικών, συμπληρώνοντας ότι την άλλη επόμενη εβδομάδα  η ημερήσια παραγωγή της Ελλάδας θα βρεθεί κοντά στο ένα εκατομμύριο τεμάχια, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

ο κ. Παπαθανάσης έθιξε και το θέμα της αισχροκέρδειας δηλώνοντας ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου αλλά συμπλήρωσε ότι η αύξηση των τιμών δεν οφείλεται μόνο στην αισχροκέρδεια αλλά και σε αύξηση της τιμής των πρώτων υλών.

Κλείνοντας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός στο θέμα των μασκών αφού θα έχει ήδη διασφαλιστεί μεγάλη επάρκεια για το προσωπικό των νοσοκομείων και θα εφοδιαστεί και η αγορά καταλλήλως στο προσεχές διάστημα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024