Μειώνονται οι διακομιδές του ΕΚΑΒ πανελλαδικά – Παραμένουν αυξημένες στην Εύβοια

*Από την έκδοση του Σαββατοκύριακου Σταθερά μειούμενες εμφανίζονται, σε όλη τη χώρα, οι διακομιδές υπόπτων κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του κέντρου του ΕΚΑΒ, Γιάννης Βασιλείου, η μείωση την τελευταία εβδομάδα, αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%. «Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέραμε καθημερινά 90 ύποπτα περιστατικά […]

20 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

*Από την έκδοση του Σαββατοκύριακου

Σταθερά μειούμενες εμφανίζονται, σε όλη τη χώρα, οι διακομιδές υπόπτων κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του κέντρου του ΕΚΑΒ, Γιάννης Βασιλείου, η μείωση την τελευταία εβδομάδα, αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%. «Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέραμε καθημερινά 90 ύποπτα περιστατικά , εκ των οποίων τα 20-25 ήταν διαπιστωμένα, αυτή την εβδομάδα αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί στο μισό, περίπου 40 ύποπτα περιστατικά μεταφέρονται την ημέρα και από αυτά, περίπου τα 10 είναι διαπιστωμένα περιστατικά κορωνοϊού», πρόσθεσε ο ίδιος στο Πρακτορείο.

Η καλή εικόνα, που παρουσιάζουν τα νούμερα του ΕΚΑΒ, σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελούν αδιαμφισβήτητα, ενθαρρυντικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην επικράτεια. Ωστόσο, δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Ευβοίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές των «Στερεών Νέων», οι διακομιδές στην Περιφερειακή Ενότητα όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και αυξημένες. Η κατάσταση αυτή, δεν αποτελεί μία καινούργια πραγματικότητα, καθώς το ΕΚΑΒ του τομέα της Χαλκίδας, έχει επιφορτιστεί και με την διακομιδή προσφύγων και μεταναστών από τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι ο πληθυσμός που φιλοξενείται στη δομή κυμαίνεται μεταξύ 2.500 – 2.800 ατόμων. Υπολογίζεται ό,τι καθημερινά απαιτούνται δύο έως τρεις διακομιδές προσφύγων στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, και από εκεί οι περισσότεροι μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αθήνας. Η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, προφανώς είναι ένα ακόμα άγχος που προστίθεται στις αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ της περιοχής.

Μόλις το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, έγκυος γυναίκα, που είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να γεννήσει. Εκεί, αφού της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλέον αρνητική στον ιό και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Ριτσώνας, διαμένουν περίπου 420 γυναίκες που εγκυμονούν.

Αναμφίβολα, δεν πρέπει να λησμονούμε την συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέπεμψε μέσω των δηλώσεών του ο κ. Βασιλείου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Πράγματι η «επιπέδωση» της καμπύλης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρας μας, αποτελεί μία ανέλπιστα θετική είδηση. Ωστόσο, οι συνθήκες στο νομό μας, παρουσιάζουν για άλλη μία φορά, ιδιαιτερότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024