Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου και σκοπός της είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον αυτισμό, αλλά και για την άρση των προκαταλήψεων και την επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό. Ο αυτισμός αποτελεί μια ισόβια πολύπλοκη, εκ […]

2 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου και σκοπός της είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον αυτισμό, αλλά και για την άρση των προκαταλήψεων και την επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό.

Ο αυτισμός αποτελεί μια ισόβια πολύπλοκη, εκ γενετής, νευροαναπτυξιακή διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται κατά τη φάση της ανάπτυξης του ατόμου και έχει ως χαρακτηριστικά την ελλιπή κοινωνική αλληλεπίδραση του πάσχοντα, την ύπαρξη γλωσσικών διαταραχών ή απουσίας λόγου και σημαντικού ή όχι βαθμού νοητικής υστέρησης.

Στη χώρα μας εκτιμάται ότι περίπου 155.000 άτομα πάσχουν από αυτισμό και η μεγαλύτερη συχνότητα παρουσιάζεται στα αγόρια. Πρόκειται για μια ασθένεια που αφορά ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας και ως εκ τούτου η Πολιτεία οφείλει να παράσχει στα άτομα αυτά, αλλά και στις οικογένειες τους την αναγκαία στήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται.

Ο Δήμος Λεβαδέων, καθώς φέτος δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών λόγω κορωνοϊού, θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό φωταγωγώντας την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 τον Πύργο του Ρολογιού με μπλε χρώμα που είναι το χρώμα του αυτισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024