Πάνω από 22.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην επικράτεια

Ξεπερνούν τις 22.000 οι παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την επικρατεία. Παρά την έκκληση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, τη Δευτέρα 6 Απριλίου, βεβαιώθηκαν 1.610 παραβάσεις στη χώρα, όπου και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Για άλλη μία φορά τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αθήνα (552), ενώ αυξημένος είναι ο αριθμός των παραβιάσεων και στη Θεσσαλονίκη (221). […]

8 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Ξεπερνούν τις 22.000 οι παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την επικρατεία. Παρά την έκκληση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, τη Δευτέρα 6 Απριλίου, βεβαιώθηκαν 1.610 παραβάσεις στη χώρα, όπου και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Για άλλη μία φορά τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αθήνα (552), ενώ αυξημένος είναι ο αριθμός των παραβιάσεων και στη Θεσσαλονίκη (221). Σε ό,τι αφορά τη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας σημειώθηκαν 43 παραβάσεις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημέρα έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί 22.918 παραβάσεις σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, οι παραβάσεις στη λειτουργία των καταστημάτων αγγίζουν τις 364 από την ημέρα έναρξης του μέτρου (12 Μαρτίου), καθώς τη Δευτέρα βεβαιώθηκαν ακόμη 5 παραβάσεις και συνελήφθησαν 5 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ