Προτάσεις του Γιάννη Μαραγκου κατά τη συνεδρίαση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας 03/04/20 μέσω Skype ο κ. Γιάννης Μαραγκός, ιδιοκτήτης επιχείρησης λιανικού εμπορίου και καπνού, κατέθεσε τις προτάσεις του όπως αυτές καταγράφηκαν για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της Εύβοιας, Σκύρου αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Οι προτάσεις είναι οι εξής: 1) Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος […]

6 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας 03/04/20 μέσω Skype ο κ. Γιάννης Μαραγκός, ιδιοκτήτης επιχείρησης λιανικού εμπορίου και καπνού, κατέθεσε τις προτάσεις του όπως αυτές καταγράφηκαν για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της Εύβοιας, Σκύρου αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Οι προτάσεις είναι οι εξής:

1) Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για την φορολογική χρήση του 2019.
2) Επιστροφή στο 100% της προκαταβολής φόρου με την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης για όλους επαγγελματίες που την έχουν προκαταβάλει.
3) Επιχορήγηση όλων των επιχειρήσεων όχι υπό μορφή δανείου αλλά με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξάρτητα από τον κρατικό προϋπολογισμό που ως γνωστόν δεν αντέχει να υποστηρίξει τόσο μεγάλο κόστος.
4) Οι όποιες άλλες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων πέραν της προαναφερθείσης με όσο χαμηλό επιτόκιο αυτές παραχωρηθούν, ακόμη και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμη και με περίοδο χάριτος για τα πρώτα δύο τρία έτη έχω την εντύπωση πως θα είναι καταστρεπτικές και στα επόμενα χρόνια θα ανοίξει ένας νέος φαύλος κύκλος για τους δανειολήπτες παρόμοιος με αυτόν των πυρόπληκτων δανείων όπως αυτά δόθηκαν και με τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι Ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024