Σε πλήρη ετοιμότητα η Βοιωτία λόγω των καιρικών συνθηκών – Αναλυτικά ο καιρός

Σε κλοιό κακοκαιρίας και ο νομός Βοιωτίας, συγκεκριμένα νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες διακρίνουμε μέχρι και αυτή την ώρα.   Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός βρέθηκε στα σημεία όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμη  πιο έντονες, για να εξετάσει τυχόν καταστροφές. Μαζί του ήταν και άλλοι Τοπικοί Φορείς της Βοιωτίας. Με ανάρτηση σε […]

5 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Σε κλοιό κακοκαιρίας και ο νομός Βοιωτίας, συγκεκριμένα νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες διακρίνουμε μέχρι και αυτή την ώρα.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός βρέθηκε στα σημεία όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμη  πιο έντονες, για να εξετάσει τυχόν καταστροφές. Μαζί του ήταν και άλλοι Τοπικοί Φορείς της Βοιωτίας. Με ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμό, στα social media, αναφέρει τα εξής: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ξανά τη Στερεά, με τα ποτάμια να κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού. Η Κωπαΐδα έχει πλημμυρισμένες εκτάσεις, αλλά είναι καλά δουλεμένη και πλέον ασφαλής. Είμαστε επί τόπου. Ευχαριστώ όλους όσους επαγρυπνούν μέχρι αυτή την ώρα…».

 

Τα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ, ήρθαν σε επαφή με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο, Πολιτικής Προστασίας της Περ. Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Μάριο Κακοσαίο, ο οποίος μας είπε επακριβώς τι συμβαίνει.

Δεν έχουμε έντονα φαινόμενα προς το κωπαϊδικό πεδίο (κωπαϊδικό πεδίο περιλαμβάνει ένα πυκνό υδρογραφικό δίκτυο με σημαντικότερους, τους ποταμούς Βοιωτικό Κηφισό και Μέλανα). Στα δυτικά τα φαινόμενα έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Χιονοπτώσεις, έχουμε κυρίως στον Παρνασσό που ουσιαστικά μετράει πάνω από 1500 μέτρα. Ανατολικά το βράδυ, δεν περιμένουμε καταιγίδες.

Θα υπάρχουν βροχοπτώσεις, έως τις πρώτες πρωινές ώρες και από αύριο περιμένουμε σταδιακή βελτίωση.

Τώρα, όσο αναφορά το κωπαϊδικό πεδίο που μας προβληματίζει λιγάκι περισσότερο, είχαμε προβλέψει και είχε γίνει καθαρισμός με αποτέλεσμα τα νερά να φεύγουν στα μικρότερα κανάλια, χωρίς να υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα.

Να επισημάνουμε πώς δεν έχουν προκληθεί ζημιές μέχρι αυτή την ώρα, ούτε σε ανθρώπινο αλλά και ούτε σε ζωικό κεφάλαιο. Ίσως, κάποιες καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά.

Βέβαια, να μην ξεχνάμε και τον Κηφισό, ο οποίος δεν έχει κατεβάσει όλα του τα νερά, οπότε κρατάμε και μια μικρή επιφύλαξη για τις βραδινές ώρες.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σημειώσω, ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες και οι περιοχές εδώ είναι προστατευμένες (Άγιος – Δημήτριος, Ορχομενός κ.α.). Και οι δρόμοι φυλάσσονται!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου 2024