Τρόφιμα στους ρομά στην Καμηλόβρυση και την Ανθήλη από τον δήμο Λαμιέων

Τρόφιμα στους ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης και της Ανθήλης μοίρασε την Παρασκευή ο δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποίησαν την πρώτη διανομή τροφίμων, δίνοντας σε κάθε οικογένεια ένα πακέτο με βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, αλεύρι, όσπρια, μακαρόνια […]

4 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Τρόφιμα στους ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης και της Ανθήλης μοίρασε την Παρασκευή ο δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποίησαν την πρώτη διανομή τροφίμων, δίνοντας σε κάθε οικογένεια ένα πακέτο με βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, αλεύρι, όσπρια, μακαρόνια κλπ.).

Όπως ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την τρίτη ηλικία και την ποιότητα ζωής αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Λαμία στο Κέντρο», Παναγιώτης Στασινός: «Στόχος είναι να προφυλαχθεί η συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και ταυτόχρονα να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη ώστε αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού αυτό να μην διασπαρεί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής τις επόμενες ημέρες θα δοθεί φαρμακευτικό υλικό ενώ κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς για να υπάρξει ιατρικός έλεγχος,ιδιαίτερα στα παιδιά ,όπως επίσης για να ελεγχθούν από υγειονομικής πλευράς οι συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών που διαμένουν εκεί.

Προγραμματίζεται τέλος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Λαμίας απολύμανση των καταυλισμών ως ένα ακόμη μέτρο πρόληψης, στη μάχη που δίνουμε ενωμένοι όλοι απέναντι στην πανδημία».

https://www.facebook.com/panagiotis.stasinos.5/posts/3082031378484743

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024