Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Βουτιά 98,9% στη κίνηση τον Απρίλιο

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Απρίλιο, ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 98,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, αποτελώντας τον χειρότερο μήνα στην ιστορία του αεροδρομίου της Αθήνας, με μόνο 21.759 οι επιβάτες. Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας που η […]

5 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Απρίλιο, ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 98,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, αποτελώντας τον χειρότερο μήνα στην ιστορία του αεροδρομίου της Αθήνας, με μόνο 21.759 οι επιβάτες.

Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας που η πανδημία COVID-19, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι κορυφώθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική, με ελαχιστοποίηση των αεροπορικών πτήσεων.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 97,9% και 99,3% αντίστοιχα. Ουσιαστικά, τον Απρίλιο διεξάγονταν οι πτήσεις των άγονων γραμμών και ελάχιστα δρομολόγια του εξωτερικού.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 45% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε λόγω της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου.

Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 44,7%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 45,7%.

ΠΗΓΗ:metaforespress.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024