Έφτιαξες τις ντουλάπες σου και δεν ξέρεις που ν’ αφήσεις τα χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια και τα οποία δυστυχώς δεν είναι σε καλή κατάσταση, για να τα δώσεις σε κάποιον συνάνθρωπό σου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου;
Έτσι συμμετέχεις και εσύ δυναμικά στην ανακύκλωση ενδυμάτων-υποδημάτων, μέσω της οποίας φτιάχνονται φόρμες εργασίας, πανιά καθαρισμού, μονωτικά υλικά, γέμιση καθισμάτων κ.α. και μειώνεται στο 2% ο όγκος που καταλήγει στον ΧΥΤΑ.
Παράλληλα, βοηθάς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σου! Πως; Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της RECYCOM (της εταιρείας που αποκομίζει τους κόκκινους κάδους) είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Όσους περισσότερους τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων συγκεντρώνουν για ανακύκλωση τόσα περισσότερα τρόφιμα και είδη υγιεινής αποδίδει η Recycom στο Κοινωνικό Παντοπωλείου, του Δήμου Θηβαίων.

ΠΩΣ ανακυκλώνουμε ρούχα-υποδήματα;
Βάζουμε στους κόκκινους κάδους με τη σήμανση: RECYCOM-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ:
ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΤΣΑΝΤΕΣ, ΖΩΝΕΣ και ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ (π.χ. κουρτίνες, σεντόνια κ.α.), που δεν τα χρειαζόμαστε.

Σημαντικό είναι ό,τι απορρίπτεται στον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης, να βρίσκεται εντός δεμένης σακούλας.
