Κομισιόν: Αυτό είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον τουρισμό

Μέτρα για την ανάκαμψη του τουρισμού λαμβάνει η Κομισιόν, ευελπιστώντας να επανεκκινήσει ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας. Πριν από λίγη ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην ανακοίνωση προτεινόμενων μέτρων χαλάρωσης των περιορισμών για όλα τα κράτη μέλη, ευελπιστώντας να τονώσει τον τουρισμό. Τα 27 κράτη μέλη έχουν κοινό συμφέρον για την επανεκκίνηση […]

13 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Μέτρα για την ανάκαμψη του τουρισμού λαμβάνει η Κομισιόν, ευελπιστώντας να επανεκκινήσει ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πριν από λίγη ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην ανακοίνωση προτεινόμενων μέτρων χαλάρωσης των περιορισμών για όλα τα κράτη μέλη, ευελπιστώντας να τονώσει τον τουρισμό.

Τα 27 κράτη μέλη έχουν κοινό συμφέρον για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αφού αντιπροσωπεύει περίπου το 10% μιας ευρωπαϊκής οικονομίας που αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν οδηγίες από την κατάργηση των εσωτερικών περιορισμών στα σύνορα της ΕΕ έως τη χρήση εφαρμογών ιχνηλάτησης επαφών στα κινητά τηλέφωνα.

Το κείμενο της Κομισιόν για την επανεκκίνηση του Τουρισμού

Τουρισμός και μεταφορές: Οδηγίες της Επιτροπής σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς επανέναρξης των ταξιδιών και την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού τουρισμού το 2020 και μετά

Σήμερα, η Επιτροπή παρουσιάζει ένα πακέτο κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να επιτρέψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά, μετά από μήνες σε lockdown, τηρώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν στοχεύουν στο να προσφέρουν στους πολίτες την ευκαιρία της απαραίτητης ξεκούρασης, χαλάρωσης και καθαρού αέρα. Μόλις το επιτρέψει η η υγειονομική κατάσταση, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, στη δική τους χώρα της ΕΕ ή πέρα από τα σύνορά της χώρας τους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης.

Το πακέτο των κατευθυντήριων γραμμών στοχεύει επίσης να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα της ΕΕ να ανακάμψει από την πανδημία, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις και διασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους τουρίστες.

Το πακέτο της Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές περιλαμβάνει:

  • Μια συνολική στρατηγική ανάκαμψης για το 2020 και για τα επόμενα χρόνια
  • Μια κοινή προσέγγιση για την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας και την άρση των περιορισμών στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ με σταδιακό και συντονισμένο τρόπο
  • Ένα πλαίσιο για τη στήριξη της σταδιακής αποκατάστασης των μεταφορών διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού
  • Μια πρόταση που στοχεύει να κάνει τα ταξιδιωτικά vouchers μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την επιστροφή χρημάτων για τους καταναλωτές.
  • Κριτήρια για την ασφαλή και σταδιακή αποκατάσταση των τουριστικών δραστηριοτήτων και για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων υγείας για δομές φιλοξενίας, όπως τα ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ