Σήμερα το βράδυ όλες οι εκκλησίες της χώρας λένε δυνατά “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”

Χριστός Ανέστη σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου,  η ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί στις εκκλησίες όλης της χώρας. Την απόφαση αυτή είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος,  καθώς λόγω κορωνοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολουθήσαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά. Απόψε, θα τελεσθεί […]

26 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Χριστός Ανέστη σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου,  η ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος,  καθώς λόγω κορωνοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολουθήσαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Απόψε, θα τελεσθεί στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», προ της Αναλήψεως, την Πέμπτη και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν μέχρι τότε, θα μπορέσουν να προσέλθουν οι πιστοί στις εκκλησίες, για να ακούσουν τους αναστάσιμους ύμνους.

Ακολουθεί Βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024