Στη Βουλή η υποστελέχωση του Γ.Ν. Καρπενησίου από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε την Πέμπτη 30 Απριλίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να δώσει λύση στο ζήτημα αυτό άμεσα και πότε. Αναλυτικά, στην ερώτησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Κύριε […]

6 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε την Πέμπτη 30 Απριλίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να δώσει λύση στο ζήτημα αυτό άμεσα και πότε.

Αναλυτικά, στην ερώτησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 25ης Απριλίου 2020, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου έλαβε χώρα παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων υπό το πρίσμα του ενδεχόμενου έλευσης λαθρομεταναστών στην  περιοχή δικαιοδοσίας του. Ιατροί, νοσηλευτές/τριες,   διοικητικό προσωπικό και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, συγκεντρώθηκαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια μετεγκατάστασης στην περιοχή τους λαθρομεταναστών, προερχόμενων από τα νησιά. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου έθιξε την οριακή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι Δομές Υγείας της πόλης, αναφέροντας ότι: «είναι ήδη εξουθενωμένες» και ότι: «το Νοσοκομείο  υπολειτουργεί, γιατί εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει μείνει με δύο  Παθολόγους, που καλύπτουν τον μισό ουσιαστικό μήνα των εφημεριών, ενώ ο υπόλοιπος καλύπτεται με το …φιλότιμό τους».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να δώσετε λύση στο ως άνω μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, σε άμεσο χρόνο και αν ναι, πότε;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024