27 Φεβρουαρίου 2021 20:52

Συνέντευξη/Μ.Μέρας: «Περίεργη Εποχή»

Συνέντευξη σε Σταματία Παπαμάρκου Η μουσική ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά δεν έκανε ποτέ μαθήματα σε κάποιο ωδείο… Μάλλον γνωρίζει πώς ο έρωτας είναι από μόνος του εφευρετικός, άρα με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, θα πετύχει τον

Συνέντευξη σε Σταματία Παπαμάρκου

Η μουσική ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά δεν έκανε ποτέ μαθήματα σε κάποιο ωδείο… Μάλλον γνωρίζει πώς ο έρωτας είναι από μόνος του εφευρετικός, άρα με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, θα πετύχει τον στόχο του.

Σπούδασε Νοσηλευτική και ακολούθησε τη μουσική, θεωρεί ότι και τα δυο αυτά «επαγγέλματα» έχουν έναν κοινό παρονομαστή, ποιόν; «Την Αγάπη»!

Η συμμετοχή του στο «The Voice of Greece», τον έκανε «πιο δυνατό και πιο σίγουρο από ποτέ», ούτως ή άλλως με την «Number One», Έλενα Παπαρίζου στο πλευρό του, η επιτυχία είναι ο μόνος δρόμος!

Τα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ φιλοξενούν τον Μάκη Μέρα, τραγουδιστή-τραγουδοποιό, σε μια συνέντευξη, γεμάτη από στίχους και νότες…

Αρχικά, πείτε μας πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σας;

Η μουσική μπήκε ενεργά στη ζωή μου, όταν ήμουν δώδεκα χρονών. Το μικρόβιο μου μπήκε, όταν δύο φιλαράκια μου στο δημοτικό αναλάβανε το μουσικό μέρος της τελετής αποφοίτησης, της έκτης δημοτικού και φέρνανε καθημερινά τις κιθάρες τους στο σχολείο, για να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες. Καθόμουν και θαύμαζα την δεξιοτεχνία τους πάνω στο όργανο, και όσο τους παρατηρούσα τόσο πιο πολύ μαγευόμουν από τον γλυκό αυτόν ήχο που χάιδευε τα αυτιά μου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έτσι λοιπόν, αγόρασα τότε την πρώτη μου κιθάρα και ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά, αφιέρωνα ατελείωτες ώρες πάνω στο όργανο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έκανα ποτέ μαθήματα σε κάποιο ωδείο. Είμαι εντελώς αυτοδίδακτος. Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τότε κι όμως η κιθάρα μου δεν έχει λείψει ούτε στιγμή από το πλευρό μου. Μελετάω και προπονούμαι με την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος όπως τότε, πάνω στο όργανο το οποίο μου άνοιξε τον δρόμο, προς την απέραντη θάλασσα της μουσικής.

Σε ποια ηλικία κάνατε τα πρώτα σας βήματα στο τραγούδι;

Το τραγούδι μπήκε στη ζωή μου σε ηλικία δεκαέξι χρονών, μέσω της συμμετοχής μου στη χορωδία του λυκείου. Για τρία χρόνια σερί έπαιρνα τη σκυτάλη και οργάνωνα το μουσικό κομμάτι των εθνικών μας εορτών. Έπαιρνα πάντα κάποια τραγούδια σόλο και κάθε φορά τα σχόλια για τις ερμηνείες μου ήταν πάρα πολύ θετικά και ενθαρρυντικά από όλους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά καθηγητές και συμμαθητές μου να μου λένε «ρε συ Μάκη έχεις πολύ ωραία φωνή, γιατί δεν το κυνηγάς, γιατί δεν το ψάχνεις παραπάνω»; Είμαι σίγουρος, πως θα νιώσουν πάρα πολύ περήφανοι, όταν διαβάσουν αυτήν την συνέντευξη αλλά και δικαιωμένοι, καθώς δεν έκανα τίποτα άλλο παρά μόνο να ακούσω τη συμβουλή τους, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να είμαι εδώ και να μιλάω για αυτό το οποίο πίστευαν με πάθος, ότι μπορώ να κάνω. Παρόλα αυτά όμως ένα συνταρακτικό γεγονός, το οποίο με κλόνισε και με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα μου βήματα, με ώθησε κατά κάποιον περίεργο ίσως για πολλούς λόγο στο να θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι ακόμα πιο πολύ. Αναφέρομαι φυσικά στον θάνατο του γνωστού καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη, τον οποίο θαύμαζα για το ανθρώπινο ήθος του το καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο, καθώς και για την πορεία του στην μουσική από την αρχή της καριέρας του.

Έχοντας σπουδάσει Νοσηλευτική, προτιμήσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική! Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Τα δύο αυτά επαγγέλματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την αγάπη! Δίνεις και παίρνεις αγάπη προσφέροντας όλο σου το είναι, είτε σε αρρώστους είτε στο κοινό που σε ακούει. Πιστεύω πως συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Σπούδασα νοσηλευτική γιατί είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος γεμίζει χαρά βλέποντας τον συνάνθρωπο του να είναι υγιείς και καλά, είναι μοναδικό συναίσθημα, το να μπορείς να θεραπεύσεις κάποιον που είναι άρρωστος. Έτσι και με τη μουσική, γεμίζεις το κόσμο με μοναδικά συναισθήματα θεραπεύοντας τον από τα καθημερινά του προβλήματα, μόνο που αντί για σύριγγες, ορούς και φάρμακα χρησιμοποιείς νότες και στίχους. Παρόλα αυτά όμως η μουσική και το τραγούδι επικράτησαν στη ζωή μου και ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με αυτά. Ο θαυμασμός του κόσμου, η υποστήριξη και η αγάπη του, κάθε φορά που με ακούει να τραγουδάω είτε στα social media είτε σε Live εμφανίσεις μου ξεπερνά τα πάντα, είναι σαν ένας τεράστιος μαγνήτης, ο οποίος σε τραβάει με θηριώδη δύναμη προς το μέρος του, δεν νομίζω πως είχα άλλη επιλογή.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για εσάς;

Κάθε φορά που μου γίνεται αυτή η ερώτηση έρχομαι σε πολλά διλήμματα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες και παλιοί και νεότεροι κυρίως του είδους μου, τους οποίους θαυμάζω και σέβομαι εξαιρετικά. Ξεπερνάνε τα δάχτυλα και των δύο χεριών. Ο καθένας τους είναι ξεχωριστός σε αυτό που κάνει. Αυτό που εγώ κάνω είναι να αφομοιώνω με απόλυτο σεβασμό τα καλά τους στοιχεία και να τα εντάσσω στην δική μου καλλιτεχνική κουλτούρα.

Μοιραστείτε μαζί μας τη διαδρομή σας στο « The Voice of Greece», μιας και ο φετινός χειμώνας σας βρήκε εκεί, ως διαγωνιζόμενο στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου και άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών…

Ο φετινός χειμώνας ήταν πραγματικά μαγικός! Πέρασα τρεις υπέροχους μήνες, σε ένα από τα καλύτερα μουσικά talent shows παγκοσμίως. Το «The Voice of Greece», για μένα αποτέλεσε ένα μεγάλο σχολείο. Από την πρόκριση μου στα Blind Auditions μέχρι και τα Live Cross Battles, είχα δίπλα μου ανθρώπους επαγγελματίες του χώρου, με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα. Φυσικά στο τιμόνι όλου αυτού του δικού μου ταξιδιού επέλεξα να είναι η «Number One», όπως την αποκαλώ, Έλενα Παπαρίζου. Με τις συμβουλές και το coaching της κατάφερα να φτάσω σε ακόμη πιο ψηλό μουσικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ και σέβομαι απόλυτα. Μέσω του παιχνιδιού, μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω σε εκατομμύρια κόσμο, το ποιος είμαι, το τι πρεσβεύω και γενικότερα τις ικανότητες μου και το ταλέντο μου. Τραγούδησα κομμάτια, τα οποία αγαπώ και ξέρω να λέω πολύ καλά, τα οποία είναι απόλυτα ταιριαστά πάνω μου, με βάση του είδους που εκπροσωπώ, το λαϊκό τραγούδι. Πιστεύω πάντως, πως ο φετινός χειμώνας με βρήκε πιο δυνατό και πιο σίγουρο από ποτέ και αυτό φάνηκε μέσω της πορείας μου στο «The Voice of Greece».

Κατά καιρούς ακούγονται και γράφονται πολλά και κυρίως αρνητικά, για τα συγκεκριμένα «talent shows»… Ποια η δική σας άποψη;

Προσωπικά, πιστεύω πως αν δε δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να ξέρεις να ξέρεις, αν είναι καλό η όχι. Για κάποιους τα «talent shows», μπορεί να δουλέψουν και για άλλους μπορεί όχι, δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες φτιαγμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Η δική μου προσωπική άποψη είναι πως αξίζει πάρα πολύ να συμμετάσχει κάποιος, σε τέτοια «talent shows», διότι μπορεί να του προσφέρει αρκετά πράγματα, αναγνωρισιμότητα, εμπειρία, επαγγελματικές ευκαιρίες, γνωριμίες με εξαιρετικούς επαγγελματίες του χώρου και γενικότερα να μπει στον μαγικό κόσμο της μουσικής, έχοντας δίπλα του μεγαθήρια, με σκοπό να του προσφέρουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες έτσι ώστε κάποιος, να κάνει το ένα βήμα παραπάνω σε αυτό που ονειρεύεται. Χρειάζεται όμως προσοχή! Όλα αυτά προϋποθέτουν άπειρες εργατοώρες και πολύ μελέτη, κούραση, πολλές πρόβες και μεγάλη κατανάλωση προσωπικής ενέργειας. Η συνταγή της επιτυχίας είναι η ολοκληρωτική αφοσίωση και η σκληρή δουλειά. Εάν κάποιος δεν ακολουθεί κατά γράμμα τα παραπάνω, τότε μπορεί να εκθέσει τον εαυτό του άσχημα, μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο που θα τον παρακολουθήσει, με αποτέλεσμα να νιώσει ο ίδιος μια μεγάλη δόση απογοήτευσης. Πρέπει, να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος, για τα μεγάλα αυτά «talent shows».

Ακολουθεί τραγούδι:«Περίεργη Εποχή» 

Άλλο ένα κρυφό σας ταλέντο κάνει την εμφάνισή του, με τίτλο: «Περίεργη Εποχή» και βασισμένο στα γεγονότα που διανύουμε τον τελευταίο καιρό, λόγος γίνεται για το καινούργιο σας τραγούδι, το οποίο φέρει την υπογραφή σας… Έχετε και άλλα τραγούδια κρυμμένα στο συρτάρι σας;

Νιώθω πολύ ευλογημένος που τα βιώματα μου, τις σκέψεις μου και τις εμπειρίες μου μπορώ και τις αποτυπώνω, μέσα σε στίχους και νότες. Γράφω τραγούδια από δεκαεπτά χρονών, πιστέψτε με το συρτάρι μου κρύβει μέσα δεκάδες δημιουργίες μου και όσο πάει αυτό το συρτάρι γίνεται όλο και πιο βαρύ. Πιστεύω, πως η έμπνευση μου να γράφω και να μελοποιώ δεν θα σταματήσει ποτέ, πάντα κάποιο καινούριο ερέθισμα θα με ωθεί στο να δημιουργώ. Όπως ακριβώς και με το τελευταίο μου κομμάτι «Περίεργη Εποχή». Είναι ένα τραγούδι, το οποίο μιλάει για μια δυνατή ιστορία αγάπης, μέσα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε λόγω του ιού COVID-19. Η καραντίνα, η λήψη των μέτρων και η αποστασιοποίηση των ανθρώπων, έχει οδηγήσει δύο άτομα που δεν μπορούνε να ιδωθούν και είναι στα πρόθυρα της τρέλας, μιας και η αγάπη και ο έρωτας που υπάρχει μεταξύ τους, ξεπερνάει κάθε όριο ανθρώπινης λογικής. Έτσι λοιπόν μέσω του τραγουδιού αυτού, κάνουν μια κατάθεση ψυχής. Στόχος μου είναι κάποια στιγμή, όλα αυτά τα τραγούδια μου που βρίσκονται στο συρτάρι μου, να βγουν προς τα έξω στον κόσμο και να αγαπηθούν.

Ποια τα μελλοντικά σας όνειρα και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όνειρο μου είναι να γίνω ένας θρύλος του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης που ο κόσμος θα θαυμάζει και θα ακούει με απέραντη χαρά, αγάπη και ικανοποίηση, να πατήσω το πόδι μου στις μεγαλύτερες πίστες, να συνεργαστώ και να δουλέψω πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Όσο για τα σχέδια μου, σύντομα ο κόσμος, θα δει καινούρια πράγματα από εμένα. Ήδη βρίσκομαι στο στούντιο, σε μια έντονη φάση καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ακολουθεί τραγούδι:«Μεγάλος Έρωτας», Σύνθεση-Στίχοι: ΝΙΝΟ

Συνέντευξη σε Σταματία Παπαμάρκου

Η μουσική ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά δεν έκανε ποτέ μαθήματα σε κάποιο ωδείο… Μάλλον γνωρίζει πώς ο έρωτας είναι από μόνος του εφευρετικός, άρα με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, θα πετύχει τον στόχο του.

Σπούδασε Νοσηλευτική και ακολούθησε τη μουσική, θεωρεί ότι και τα δυο αυτά «επαγγέλματα» έχουν έναν κοινό παρονομαστή, ποιόν; «Την Αγάπη»!

Η συμμετοχή του στο «The Voice of Greece», τον έκανε «πιο δυνατό και πιο σίγουρο από ποτέ», ούτως ή άλλως με την «Number One», Έλενα Παπαρίζου στο πλευρό του, η επιτυχία είναι ο μόνος δρόμος!

Τα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ φιλοξενούν τον Μάκη Μέρα, τραγουδιστή-τραγουδοποιό, σε μια συνέντευξη, γεμάτη από στίχους και νότες…

Αρχικά, πείτε μας πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σας;

Η μουσική μπήκε ενεργά στη ζωή μου, όταν ήμουν δώδεκα χρονών. Το μικρόβιο μου μπήκε, όταν δύο φιλαράκια μου στο δημοτικό αναλάβανε το μουσικό μέρος της τελετής αποφοίτησης, της έκτης δημοτικού και φέρνανε καθημερινά τις κιθάρες τους στο σχολείο, για να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες. Καθόμουν και θαύμαζα την δεξιοτεχνία τους πάνω στο όργανο, και όσο τους παρατηρούσα τόσο πιο πολύ μαγευόμουν από τον γλυκό αυτόν ήχο που χάιδευε τα αυτιά μου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έτσι λοιπόν, αγόρασα τότε την πρώτη μου κιθάρα και ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά, αφιέρωνα ατελείωτες ώρες πάνω στο όργανο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έκανα ποτέ μαθήματα σε κάποιο ωδείο. Είμαι εντελώς αυτοδίδακτος. Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τότε κι όμως η κιθάρα μου δεν έχει λείψει ούτε στιγμή από το πλευρό μου. Μελετάω και προπονούμαι με την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος όπως τότε, πάνω στο όργανο το οποίο μου άνοιξε τον δρόμο, προς την απέραντη θάλασσα της μουσικής.

Σε ποια ηλικία κάνατε τα πρώτα σας βήματα στο τραγούδι;

Το τραγούδι μπήκε στη ζωή μου σε ηλικία δεκαέξι χρονών, μέσω της συμμετοχής μου στη χορωδία του λυκείου. Για τρία χρόνια σερί έπαιρνα τη σκυτάλη και οργάνωνα το μουσικό κομμάτι των εθνικών μας εορτών. Έπαιρνα πάντα κάποια τραγούδια σόλο και κάθε φορά τα σχόλια για τις ερμηνείες μου ήταν πάρα πολύ θετικά και ενθαρρυντικά από όλους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά καθηγητές και συμμαθητές μου να μου λένε «ρε συ Μάκη έχεις πολύ ωραία φωνή, γιατί δεν το κυνηγάς, γιατί δεν το ψάχνεις παραπάνω»; Είμαι σίγουρος, πως θα νιώσουν πάρα πολύ περήφανοι, όταν διαβάσουν αυτήν την συνέντευξη αλλά και δικαιωμένοι, καθώς δεν έκανα τίποτα άλλο παρά μόνο να ακούσω τη συμβουλή τους, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να είμαι εδώ και να μιλάω για αυτό το οποίο πίστευαν με πάθος, ότι μπορώ να κάνω. Παρόλα αυτά όμως ένα συνταρακτικό γεγονός, το οποίο με κλόνισε και με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα μου βήματα, με ώθησε κατά κάποιον περίεργο ίσως για πολλούς λόγο στο να θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι ακόμα πιο πολύ. Αναφέρομαι φυσικά στον θάνατο του γνωστού καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη, τον οποίο θαύμαζα για το ανθρώπινο ήθος του το καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο, καθώς και για την πορεία του στην μουσική από την αρχή της καριέρας του.

Έχοντας σπουδάσει Νοσηλευτική, προτιμήσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική! Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Τα δύο αυτά επαγγέλματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την αγάπη! Δίνεις και παίρνεις αγάπη προσφέροντας όλο σου το είναι, είτε σε αρρώστους είτε στο κοινό που σε ακούει. Πιστεύω πως συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Σπούδασα νοσηλευτική γιατί είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος γεμίζει χαρά βλέποντας τον συνάνθρωπο του να είναι υγιείς και καλά, είναι μοναδικό συναίσθημα, το να μπορείς να θεραπεύσεις κάποιον που είναι άρρωστος. Έτσι και με τη μουσική, γεμίζεις το κόσμο με μοναδικά συναισθήματα θεραπεύοντας τον από τα καθημερινά του προβλήματα, μόνο που αντί για σύριγγες, ορούς και φάρμακα χρησιμοποιείς νότες και στίχους. Παρόλα αυτά όμως η μουσική και το τραγούδι επικράτησαν στη ζωή μου και ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με αυτά. Ο θαυμασμός του κόσμου, η υποστήριξη και η αγάπη του, κάθε φορά που με ακούει να τραγουδάω είτε στα social media είτε σε Live εμφανίσεις μου ξεπερνά τα πάντα, είναι σαν ένας τεράστιος μαγνήτης, ο οποίος σε τραβάει με θηριώδη δύναμη προς το μέρος του, δεν νομίζω πως είχα άλλη επιλογή.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για εσάς;

Κάθε φορά που μου γίνεται αυτή η ερώτηση έρχομαι σε πολλά διλήμματα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες και παλιοί και νεότεροι κυρίως του είδους μου, τους οποίους θαυμάζω και σέβομαι εξαιρετικά. Ξεπερνάνε τα δάχτυλα και των δύο χεριών. Ο καθένας τους είναι ξεχωριστός σε αυτό που κάνει. Αυτό που εγώ κάνω είναι να αφομοιώνω με απόλυτο σεβασμό τα καλά τους στοιχεία και να τα εντάσσω στην δική μου καλλιτεχνική κουλτούρα.

Μοιραστείτε μαζί μας τη διαδρομή σας στο « The Voice of Greece», μιας και ο φετινός χειμώνας σας βρήκε εκεί, ως διαγωνιζόμενο στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου και άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών…

Ο φετινός χειμώνας ήταν πραγματικά μαγικός! Πέρασα τρεις υπέροχους μήνες, σε ένα από τα καλύτερα μουσικά talent shows παγκοσμίως. Το «The Voice of Greece», για μένα αποτέλεσε ένα μεγάλο σχολείο. Από την πρόκριση μου στα Blind Auditions μέχρι και τα Live Cross Battles, είχα δίπλα μου ανθρώπους επαγγελματίες του χώρου, με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα. Φυσικά στο τιμόνι όλου αυτού του δικού μου ταξιδιού επέλεξα να είναι η «Number One», όπως την αποκαλώ, Έλενα Παπαρίζου. Με τις συμβουλές και το coaching της κατάφερα να φτάσω σε ακόμη πιο ψηλό μουσικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ και σέβομαι απόλυτα. Μέσω του παιχνιδιού, μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω σε εκατομμύρια κόσμο, το ποιος είμαι, το τι πρεσβεύω και γενικότερα τις ικανότητες μου και το ταλέντο μου. Τραγούδησα κομμάτια, τα οποία αγαπώ και ξέρω να λέω πολύ καλά, τα οποία είναι απόλυτα ταιριαστά πάνω μου, με βάση του είδους που εκπροσωπώ, το λαϊκό τραγούδι. Πιστεύω πάντως, πως ο φετινός χειμώνας με βρήκε πιο δυνατό και πιο σίγουρο από ποτέ και αυτό φάνηκε μέσω της πορείας μου στο «The Voice of Greece».

Κατά καιρούς ακούγονται και γράφονται πολλά και κυρίως αρνητικά, για τα συγκεκριμένα «talent shows»… Ποια η δική σας άποψη;

Προσωπικά, πιστεύω πως αν δε δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να ξέρεις να ξέρεις, αν είναι καλό η όχι. Για κάποιους τα «talent shows», μπορεί να δουλέψουν και για άλλους μπορεί όχι, δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες φτιαγμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Η δική μου προσωπική άποψη είναι πως αξίζει πάρα πολύ να συμμετάσχει κάποιος, σε τέτοια «talent shows», διότι μπορεί να του προσφέρει αρκετά πράγματα, αναγνωρισιμότητα, εμπειρία, επαγγελματικές ευκαιρίες, γνωριμίες με εξαιρετικούς επαγγελματίες του χώρου και γενικότερα να μπει στον μαγικό κόσμο της μουσικής, έχοντας δίπλα του μεγαθήρια, με σκοπό να του προσφέρουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες έτσι ώστε κάποιος, να κάνει το ένα βήμα παραπάνω σε αυτό που ονειρεύεται. Χρειάζεται όμως προσοχή! Όλα αυτά προϋποθέτουν άπειρες εργατοώρες και πολύ μελέτη, κούραση, πολλές πρόβες και μεγάλη κατανάλωση προσωπικής ενέργειας. Η συνταγή της επιτυχίας είναι η ολοκληρωτική αφοσίωση και η σκληρή δουλειά. Εάν κάποιος δεν ακολουθεί κατά γράμμα τα παραπάνω, τότε μπορεί να εκθέσει τον εαυτό του άσχημα, μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο που θα τον παρακολουθήσει, με αποτέλεσμα να νιώσει ο ίδιος μια μεγάλη δόση απογοήτευσης. Πρέπει, να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος, για τα μεγάλα αυτά «talent shows».

Ακολουθεί τραγούδι:«Περίεργη Εποχή» 

Άλλο ένα κρυφό σας ταλέντο κάνει την εμφάνισή του, με τίτλο: «Περίεργη Εποχή» και βασισμένο στα γεγονότα που διανύουμε τον τελευταίο καιρό, λόγος γίνεται για το καινούργιο σας τραγούδι, το οποίο φέρει την υπογραφή σας… Έχετε και άλλα τραγούδια κρυμμένα στο συρτάρι σας;

Νιώθω πολύ ευλογημένος που τα βιώματα μου, τις σκέψεις μου και τις εμπειρίες μου μπορώ και τις αποτυπώνω, μέσα σε στίχους και νότες. Γράφω τραγούδια από δεκαεπτά χρονών, πιστέψτε με το συρτάρι μου κρύβει μέσα δεκάδες δημιουργίες μου και όσο πάει αυτό το συρτάρι γίνεται όλο και πιο βαρύ. Πιστεύω, πως η έμπνευση μου να γράφω και να μελοποιώ δεν θα σταματήσει ποτέ, πάντα κάποιο καινούριο ερέθισμα θα με ωθεί στο να δημιουργώ. Όπως ακριβώς και με το τελευταίο μου κομμάτι «Περίεργη Εποχή». Είναι ένα τραγούδι, το οποίο μιλάει για μια δυνατή ιστορία αγάπης, μέσα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε λόγω του ιού COVID-19. Η καραντίνα, η λήψη των μέτρων και η αποστασιοποίηση των ανθρώπων, έχει οδηγήσει δύο άτομα που δεν μπορούνε να ιδωθούν και είναι στα πρόθυρα της τρέλας, μιας και η αγάπη και ο έρωτας που υπάρχει μεταξύ τους, ξεπερνάει κάθε όριο ανθρώπινης λογικής. Έτσι λοιπόν μέσω του τραγουδιού αυτού, κάνουν μια κατάθεση ψυχής. Στόχος μου είναι κάποια στιγμή, όλα αυτά τα τραγούδια μου που βρίσκονται στο συρτάρι μου, να βγουν προς τα έξω στον κόσμο και να αγαπηθούν.

Ποια τα μελλοντικά σας όνειρα και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όνειρο μου είναι να γίνω ένας θρύλος του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης που ο κόσμος θα θαυμάζει και θα ακούει με απέραντη χαρά, αγάπη και ικανοποίηση, να πατήσω το πόδι μου στις μεγαλύτερες πίστες, να συνεργαστώ και να δουλέψω πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Όσο για τα σχέδια μου, σύντομα ο κόσμος, θα δει καινούρια πράγματα από εμένα. Ήδη βρίσκομαι στο στούντιο, σε μια έντονη φάση καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ακολουθεί τραγούδι:«Μεγάλος Έρωτας», Σύνθεση-Στίχοι: ΝΙΝΟ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *