Τα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων της Φωκίδας και το σχέδιο της κυβέρνησης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας, εξαιτίας της πανδημίας, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Δ. Μπούγα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών. Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού η Κυβέρνηση προετοιμάζει συγκροτημένο σχέδιο, βασικοί άξονες του οποίου είναι: Υγειονομικός άξονας: Προετοιμάζονται, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, […]

7 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας, εξαιτίας της πανδημίας, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Δ. Μπούγα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών.

Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού η Κυβέρνηση προετοιμάζει συγκροτημένο σχέδιο, βασικοί άξονες του οποίου είναι:

  1. Υγειονομικός άξονας: Προετοιμάζονται, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, τις μαρίνες, τα αεροπλάνα κ.λπ., τα οποία θα τεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
  2. Οικονομικός άξονας: Προετοιμάζονται κοστολογημένα μέτρα από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Εργασίας.
  3. Διπλωματικός άξονας: Ομάδες εργασίας συνεργάζονται με συγκεκριμένες χώρες, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας το συντομότερο δυνατόν.
  4. Προβολή της χώρας: Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη μια νέα διαφημιστική καμπάνια.
  5. Πέμπτος άξονας: Επαφές με τους tour operators και με τα διεθνή μέσα.

Κατά την εκπόνηση του σχεδίου, θα εξειδικευθούν οι ειδικότερες, τοπικής φύσεως παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024