Χαλκίδα: Συνάντηση της Δημάρχου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 14 Μαΐου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Τα ζητήματα που τέθηκαν υπό συζήτηση πέρα από την επικαιρότητα του κορωνοϊού, αφορούσαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τις συντηρήσεις και επισκευές τους, την κατανομή χρημάτων στα σχολεία, το κτιριακό πρόβλημα του ΚΕΣΣΥ Εύβοιας και ο καθαρισμός […]

15 Μαΐου 2020

του/της Newsroom

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 14 Μαΐου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Τα ζητήματα που τέθηκαν υπό συζήτηση πέρα από την επικαιρότητα του κορωνοϊού, αφορούσαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τις συντηρήσεις και επισκευές τους, την κατανομή χρημάτων στα σχολεία, το κτιριακό πρόβλημα του ΚΕΣΣΥ Εύβοιας και ο καθαρισμός του καθώς και την πρόταση του Συλλόγου για ίδρυση εκθεσιακού διαδραστικού χώρου με θέμα την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας. Παράλληλα, προτάθηκε η ίδρυση  παιδικής δημοτικής βιβλιοθήκης με συμβολή της ομάδας φιλαναγνωσίας του συλλόγου και εκπαιδευτικών αλλά και κοινή δράση για διαμόρφωση και αλλαγή σχολικών χώρων μέσα από ένα πρόγραμμα του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων η Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι θα γίνουν απολυμάνσεις των εξωτερικών και κοινόχρηστων χώρων και θα προμηθευτούν όλα τα σχολεία αντισηπτικά και καθαριστικά, όπως επίσης και όλα τα υλικά που κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σύμφωνα με τους ειδικούς . Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα προσληφθεί αν χρειαστεί επιπλέον προσωπικό, για την καθαριότητα των σχολείων.

Στο ζήτημα των κτιριακών, ο Σύλλογος επανακατέθεσε έγγραφό του με τα επείγοντα και σοβαρότερα προβλήματα που αφορούν σχολικές μονάδες της πόλης όπως το 26ο Δ. Σ. Χαλκίδας, το 4ο Δ. Σ. Ν. Αρτάκης, το 20ο Δ. Σ. Χαλκίδας, το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης, το 18ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, το 15ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, το 5ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, το 2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς και άλλες σχολικές μονάδες που καταγράφονται στο σχετικό μας έγγραφο.

Σχετικά με το 26ο Δημοτικό Σχολείο η Δήμαρχος επεσήμανε πως είναι η βασική της προτεραιότητα. Ωστόσο, οι άδειες ειδικού σκοπού την εποχή της πανδημίας πήγαν πίσω τη μελέτη για το συγκεκριμένο σχολείο. Για το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης τόνισε πως έχει βρεθεί ικανή λύση εντός των ορίων του Νηπιαγωγείου και από την καινούρια σχολική χρονιά θα βρίσκονται σε κατάλληλο χώρο με σκοπό να αρχίσει η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας. Επίσης αποσαφήνισε πως οι προσπάθειές της θα είναι στην κατεύθυνση κτηρίων και όχι κοντέινερ για τη λύση κτιριακών προβλημάτων καθώς και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την συντομότερη επίλυσή τους.

Παράλληλα, η κ. Βάκα ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα πυροπροστασίας και κατασκευής ραμπών για ΑΜΕΑ στους σχολικούς χώρους μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Σε σχέση με το ζήτημα του αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων αποδέχτηκε την πρόταση του συλλόγου για έναρξη ελέγχων με βάση την παλαιότητα των σχολικών κτιρίων.

Επίσης για το θέμα των συντηρήσεων και επισκευών των σχολείων ενημέρωσε πως υπάρχει πρόγραμμα 1.100.000 ευρώ που θα κατανεμηθεί και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης αναλογικά με τον αριθμό των σχολικών μονάδων.

Ο σύλλογος τόνισε πως παρατηρούνται υπερτιμολογήσεις σε μικροεπισκευές σχολικών μονάδων. Η δήμαρχος μας έδωσε τη διαβεβαίωση πως θα ερευνηθούν τέτοιες περιπτώσεις.

Η Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης στα προβλήματα του ΚΕΣΣΥ στην καθαριότητα και στο χώρο λειτουργίας του σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Υποσχέθηκε πως η συμβολή της θα είναι αμέριστη για την καλύτερη, ισότιμη και ποιοτική παρεχόμενη εκπαίδευση στους μαθητές της πόλης.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3327390717293334&id=100000673167257

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024