Δωρεάν σεμινάρια της Περιφέρειας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τομέα του τουρισμού

Την έναρξη εκπαιδευτικής δράσης στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), σύμφωνα με την ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19». Οι αιτήσεις για τα για τα τμήματα εκπαίδευσης θα κατατίθενται ηλεκτρονικά […]

15 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Την έναρξη εκπαιδευτικής δράσης στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), σύμφωνα με την ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19».

Οι αιτήσεις για τα για τα τμήματα εκπαίδευσης θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από  Παρασκευή 12 Ιουνίου μέσω του συνδέσμου  https://pste.freestudies.gr/formstel.php και  θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Τα πρώτα τμήματα τηλεκπαίδευσης θα αρχίσουν την Τετάρτη  17 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Η εκπαίδευση θα είναι συνδυαστική, σύγχρονη (3 ώρες online σεμινάριο με ειδικούς εκπαιδευτές) και ασύγχρονη (7 ώρες) που θα αφορά στην  πρόσβαση σε εκπαιδευτικά βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, νομοθεσία, έντυπα υπουργείων και στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου κατάρτισης περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:

– Πηγές και τρόποι μετάδοσης του ιού.

– Ανάπτυξη σχεδίου δράσης.

– Ανάπτυξη σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος.

– Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών.

– Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών.

– Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό.

– Μέθοδοι και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας.

– Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων  και εποπτών υγείας, υγιεινολόγων, στελεχών της δημόσιας υγείας καθώς και στελεχών επιχειρήσεων με εμπειρία στην εφαρμογή και στην εκπαίδευση.

Η τηλέ-εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις δύο κατηγορίες επαγγελματιών του τουρισμού:

-Τουριστικά καταλύματα και κατασκηνώσεις.

-Τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, τουριστικά γραφεία (εκμετάλλευση τουριστικών λεωφορείων – Δημόσιας Χρήσης τουριστικά λεωφορεία ανοιχτού και κλειστού τύπου) και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η εκπαίδευση θα γίνεται σε επιλεγμένα στελέχη των τουριστικών καταλυμάτων και των οργανωμένων κατασκηνώσεων, τα οποία θα είναι οι υγειονομικοί υπεύθυνοι των επιχειρήσεων και αφού αυτοί λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα webinars για την εκπαίδευση προσωπικού ανάλογα τον τομέα απασχόλησης, εστίαση στα ξενοδοχεία, ιατροί αναφοράς περιστατικού κ.λπ.

Γα την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα δημιουργηθεί και μια ειδική πλατφόρμα “ερωτοαπαντήσεων”, που θα λειτουργήσει με τη μορφή υποστηρικτικής ενημέρωσης στους συμμετέχοντες, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

«Στην πιο δύσκολη στιγμή του Τουρισμού μας , βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την παροχή υγειονομικής ασφάλειας στους εργαζομένους και τους επισκέπτες των τουριστικών μας καταλυμάτων, αποφασίσαμε και από σήμερα υλοποιούμε, τη δωρεάν τηλεκπαίδευση στα Ειδικά Πρωτόκολλα Υγειονομικού Περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού, σε όλους τους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους εργαζομένους του τουρισμού της Περιφέρειάς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερεάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Μπουρμάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024