Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες στο Καλάμι

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ως ελάχιστος φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες, στο Καλάμι από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Η φετινή εκδήλωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα έχει την ξεχωριστή λαμπρότητα προηγούμενων ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εκτέλεση των συμπατριωτών […]

10 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ως ελάχιστος φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες, στο Καλάμι από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.

Η φετινή εκδήλωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα έχει την ξεχωριστή λαμπρότητα προηγούμενων ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εκτέλεση των συμπατριωτών μας δεν βαραίνει με τον ίδιο τρόπο την ψυχή και το μυαλό μας.

Η θηριωδία των Γερμανών στρατιωτών με την εκτέλεση όλων των κατοίκων του οικισμού, εκτός ενός 11χρόνου παιδιού που σώθηκε, και την πυρπόληση των λιγοστών σπιτιών του χωριού είχε ως αποτέλεσμα το χωριό μην κατοικηθεί ποτέ ξανά και τα ερείπια που στέκουν στην περιοχή να αποτελούν σιωπηλούς μάρτυρες του ολοκαυτώματος στο Καλάμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023