Ένα θετικό δείγμα στην Αταλάντη – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος στα «Στερεά Νέα»

Πριν λίγο έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των 19 δειγμάτων από τις επαφές που είχε ο 28χρονος στην Αταλάντη και μόλις το ένα απ’ αυτά διαγνώστηκε θετικό. «Με βάση τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έλαβε από την Αταλάντη ο ΕΟΔΥ προέκυψε ένα θετικό δείγμα σε COVID-19. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης για το θετικό δείγμα θα προχωρήσει […]

10 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Πριν λίγο έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των 19 δειγμάτων από τις επαφές που είχε ο 28χρονος στην Αταλάντη και μόλις το ένα απ’ αυτά διαγνώστηκε θετικό.

«Με βάση τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έλαβε από την Αταλάντη ο ΕΟΔΥ προέκυψε ένα θετικό δείγμα σε COVID-19. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης για το θετικό δείγμα θα προχωρήσει με την επιμέλεια του ΕΟΔΥ», αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Λοκρών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, η διαδικασία της ιχνηλάτησης έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ειδοποιηθεί ήδη δύο άτομα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Σε τήρηση των μέτρων προφύλαξης καλεί ο Δήμαρχος

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα «Στερεά Νέα» επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ, ο οποίος δήλωσε: «Ανακοινώθηκαν σήμερα απ’ τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στα οποία υποβλήθηκαν για κορωνοϊό 19 άτομα στην Αταλάντη. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα εξ αυτών βρέθηκε θετικό. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης στο συγκεκριμένο άτομο ήδη έχει ξεκινήσει. Θα δουν ακριβώς οι αρμόδιοι τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή. Ήδη κάποια έχουν ενημερωθεί και θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος διασποράς και επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι που είχαμε μόνο ένα κρούσμα. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι πρέπει με πολύ προσοχή και πολύ μεγάλη ευθύνη να προσπαθήσουμε όλοι μας, ο καθένας ατομικά λαμβάνοντας απαρέγκλιτα τα μέτρα φύλαξης και πρόληψης εναντίον του κορωνοϊού, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν πιθανότητα μετάδοσης στην κοινότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023
22 Μαρτίου 2023