Ενισχύεται το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του

Δελτίο Τύπου απέστειλε η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας, που με πρωτοβουλία του προέδρου της, κ. Πέτρου Ποδάρα, διενεργήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Το παρόν έδωσε και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου. Έπειτα από προκαταρκτικές συναντήσεις ενημέρωσης και με πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας, κ. Πέτρου Ποδάρα, […]

19 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Δελτίο Τύπου απέστειλε η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας, που με πρωτοβουλία του προέδρου της, κ. Πέτρου Ποδάρα, διενεργήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Το παρόν έδωσε και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Έπειτα από προκαταρκτικές συναντήσεις ενημέρωσης και με πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας, κ. Πέτρου Ποδάρα, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου, συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, παρουσία του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης και ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και υπεύθυνος τομέα υγείας της ΔΕΕΠ Ευβοίας, Δημήτριος Αναγνώστου.

Κατά τη συνάντηση έγινε αρχικά μια συνολική εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης ως προς την ετοιμότητα λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας, και συγκεκριμένα:

  • Τονίστηκε πως το γεγονός ότι είμαστε πλέον λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου πιστώνεται στην αφοσίωση στο στόχο της νέας διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου Χαλκίδας και, πρωτίστως, στην ευτυχή συγκυρία της ύπαρξης Περιφερειακής και Δημοτικής αρχής που αγκάλιασαν την υπόθεση και δρομολόγησαν, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όλες τις αναγκαίες διαδικασίες και χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωσή του, περιλαμβανομένων των συνοδών έργων, απόλυτα συντονισμένα και σε συνεργασία με τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της 5ης ΥΠΕ.
  • Επιβεβαιώθηκε η 17η Ιουλίου 2020 ως η ημέρα έναρξης μεταφοράς της λειτουργίας των κλινικών στις νέες εγκαταστάσεις, η οποία θα διαρκέσει 1 εβδομάδα, όπως προβλέπεται από ένα λεπτομερώς μελετημένο πλάνο, το οποίο συνοπτικά παρουσίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ώστε πριν το τέλος του Ιουλίου οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, σε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο 310 κλινών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα της έγκρισης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας και της στελέχωσης του Νοσοκομείου με αναγκαίο πρόσθετο, ιατρικό προσωπικό:

  • Το Νοσοκομείο έχει ήδη ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό 103 ατόμων και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 12 μονίμων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, απαιτείται όμως η ενίσχυσή του με πρόσθετο ιατρικό προσωπικό.
  • Από την πλευρά του κ. Υφυπουργού υπήρξε σαφής δέσμευση για προκήρυξη άμεσα και νέων θέσεων μόνιμων ιατρών, κατά προτεραιότητα για το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με παράλληλη δρομολόγηση της έγκρισης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του, που μεταξύ άλλων συνεπάγεται και αυξημένη χρηματοδότηση λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευβοίας ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη και ιδιαίτερα τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργο Στεργίου που αξιολόγησε την σύσκεψη ως υπόδειγμα πρωτοβουλίας από την κομματική βάση με αναφορά σε τοπικά θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, και τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη που άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν την άρτια λειτουργία της νέας Υγειονομικής Μονάδας της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024