Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας: «Η αποκατάσταση της αλήθειας»

«Ο καταγγέλλων δεν εκλέχτηκε ποτέ πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας. Ο καταγγέλλων ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας το οποίο διαλύθηκε το 2016», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.), μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολα συνθήκες […]

24 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

«Ο καταγγέλλων δεν εκλέχτηκε ποτέ πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας. Ο καταγγέλλων ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας το οποίο διαλύθηκε το 2016», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.), μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολα συνθήκες λόγω της υγειονομικής πανδημίας, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά και ανατροπής τυχών διασποράς του ιού, με συμμετοχή του 97% των εκλεγμένων αντιπροσώπων, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς το Δ.Σ. του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 22 Ιουνίου 2020 το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. ξεκαθαρίζει ότι ο καταγγέλλων δεν εκλέχτηκε ποτέ πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ο καταγγέλλων ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας το οποίο διαλύθηκε το 2016.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας είναι ένα νεοσύστατο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και διανύει ήδη το 4ο χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας. Από την ίδρυση του δε έως και σήμερα η μοναδική εκλεγμένη Πρόεδρος και νόμιμη εκπρόσωπος του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. είναι η κ. Ανεστοπούλου Σοφία.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας αλλά και ο νομός μας, -λίγες μέρες πριν έληξε η καραντίνα, όπως επίσης την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συναγερμό στο νομό μας για νέα κρούσματα κορωνοϊού- το Δ.Σ. του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. επιδείχνοντας υπευθυνότητα και πράττοντας με γνώμονα την ασφάλεια των συνέδρων εργαζομένων κατά τη διαδικασία διεξαγωγής του συνεδρίου, αποφάσισε ομόφωνα την διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου σε μία ημέρα, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ήρθε ως 1ο θέμα στην Γ.Σ. των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. όπου πάρθηκε και εκεί απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία, η διεξαγωγή του συνεδρίου σε μία ημέρα, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Πριν την έναρξη της Γ.Σ. όλοι οι αντιπρόσωποι του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. αλλά και ο καταγγέλλων παρέλαβαν φάκελο όπου περιείχε εγγράφως Διοικητικό, Οικονομικό Απολογισμό έως Μάιο 2020 και Προϋπολογισμό 6ου – 12ου 2020, όπως επίσης και τις εκθέσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής υπογεγραμμένες, ώστε όλοι οι αντιπρόσωποι να λάβουν γνώση και να προχωρήσουν στην υπερψήφιση ή στην καταψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη διεξαγωγή του συνεδρίου σε μία ημέρα χωρίς τοποθετήσεις συνέδρων, δεν έφερε αντίρρηση κανένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. πλην του καταγγέλλοντος, όποτε προχώρησε δημοκρατικά, η διαδικασία σε ψηφοφορία.

Από την μυστική ψηφοφορία προέκυψε υπερψήφιση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. με μόνο 1 αρνητική ψήφο, ψηφοφορία που απαλλάσσει το απερχόμενο Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας.

Σε ότι αφορά την Ελεγκτική επιτροπή του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. αποτελείται από 3 νόμιμα εκλεγμένα μέλη, τα οποία εκλέγονται μαζί με όλα τα όργανα του Εργατικού Κέντρου με μυστική ψηφοφορία κάθε 3 χρόνια. Τονίζεται ότι ο καταγγέλλων δεν είχε εκλεγεί πότε στην Ελεγκτική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η Ελεγκτική Επιτροπή συνεδριάζει 1 φορά το χρόνο με αντικείμενο τον διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων του Δ.Σ. του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το 3ο μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής καλέστηκε επανειλημμένα από την Πρόεδρο, τον Γ. Γραμματέα και την Ταμία του Εργατικού Κέντρου, αλλά και από τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής και ουδέποτε παρουσιάστηκε στις συνεδριάσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής και γενικότερα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας, όπως επίσης δεν παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, και ουδέποτε παραιτήθηκε από την Ελεγκτική Επιτροπή ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αντικατασταθεί.

Εν συνεχεία νομίμως η Ελεγκτική Επιτροπή προχώρησε σε συνεδρίαση όπου έλεγξε τα πεπραγμένα του Δ.Σ., συνέταξε έκθεση και αφού την υπέγραψαν τα μέλη, παραδόθηκε στο Δ.Σ. και στη συνέχεια σε όλους τους αντιπροσώπους του 2ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ για μία ακόμη φορά ότι ο καταγγέλλων έχει στα χέρια του την καθόλα νόμιμη έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας.

Το 2ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες, βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των συνέδρων και την ανθρώπινη ζωή…. που προφανώς κάποιοι δεν υπολογίζουν αρκεί να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους σκοπιμότητες.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες περί κλειδώματος της Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. στα γραφεία της, η αλήθεια είναι μόνο μία.

 Κλειδωμένο το βρήκαμε … και το ανοίξαμε με πολύ κόπο και αγώνα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας βγήκε μέσα από δύσκολες περιστάσεις – κι όσο κι αν σε κάποιους κακοφαίνεται – στήθηκε στα πόδια του, βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις σε εργασιακά ζητήματα, αλλά και στους χώρους εργασίας.

Επιπλέον μέσα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα και ο νομός μας, αψηφώντας τον κίνδυνο, με πραγματική διάθεση για προσφορά βοήθειας στο συνάνθρωπό μας, προσφέραμε την αίθουσα του εργατικού μας κέντρου στο νοσοκομείο μας και σε όσους φορείς ζήτησαν να κάνουν αιμοδοσία, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μπορούσαμε στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη.

Γιατί  πάνω από όλα, το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας απαρτίζεται από αλληλέγγυους ανθρώπους, που καθημερινά μάχονται για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων και όλων των συνανθρώπων μας. Γιατί την μεγαλύτερη αξία στη σημερινή εποχή την έχει η ανθρώπινη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024