Έρχονται ευχάριστες αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας

Αλλαγές έρχονται για τους κατόχους οχημάτων τις προσεχείς μέρες αφού τα τέλη κυκλοφορίας θα σταματήσουν να χρεώνονται με έξτρα μήνες αλλά μόνο για τους μήνες κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα για την επανακυκλοφορία του οχήματος ο ιδιοκτήτης έπρεπε να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν στο χρόνο ακινησίας του οχήματος και επιπλέον ένα μήνα. για τους  ακινησίας χρονικής […]

12 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Αλλαγές έρχονται για τους κατόχους οχημάτων τις προσεχείς μέρες αφού τα τέλη κυκλοφορίας θα σταματήσουν να χρεώνονται με έξτρα μήνες αλλά μόνο για τους μήνες κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα για την επανακυκλοφορία του οχήματος ο ιδιοκτήτης έπρεπε να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν στο χρόνο ακινησίας του οχήματος και επιπλέον ένα μήνα. για τους  ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μήνα ο ιδιοκτήτης πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε δύο μήνες, για τρεις μήνες πλήρωνε τέλη για τέσσερις μήνες, ενώ για άρση ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους πλήρωνε την αναλογία των τελών για κάθε μήνα συν τα τέλη για δύο μήνες.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλάζει αφού πολύ σύντομα  προβλέπεται η δημιουργία σχετικής διάταξης στη Βουλή όπου θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος να παραλάβει τις πινακίδες με την πληρωμή μόνο των μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που το όχημα βρισκόταν σε ακινησία και τίποτα παραπάνω. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” εάν ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 2.000 κυβικών, του οποίου τα ετήσια τέλη είναι 690 ευρώ, και θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες που κατέθεσε για δύο μήνες, θα πρέπει να καταβάλει τέλη 115 ευρώ (2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας) αντί για 172,5 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει σύμφωνα με το σύστημα ανάκτησης πινακίδων μέχρι πέρυσι. Στην περίπτωση ενός οχήματος 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ όπου ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να ανακτήσει τις πινακίδες του για το διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 459,6 ευρώ   αντί για 612,8 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι συν δύο μήνες).

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024