Ιωάννα Δαριβέρη: «Για μένα είναι ο ήρωας μου!»

«Σωστός και όχι αυστηρός» είναι ο πατέρας της δικηγόρου και Δημοτικής Συμβούλου, Ιωάννας Δαριβέρη, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα. Συνέντευξη στον Γιάννη Ανυφαντή Αναφερόμενη στο ρόλο του πατέρα σε μία πολύτεκνη οικογένεια, η κα. Δαριβέρη υπογράμμισε: «Σε μία πολύτεκνη οικογένεια , και πόσο μάλλον σε μία οικογένεια […]

21 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

«Σωστός και όχι αυστηρός» είναι ο πατέρας της δικηγόρου και Δημοτικής Συμβούλου, Ιωάννας Δαριβέρη, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα.

Συνέντευξη στον Γιάννη Ανυφαντή

Αναφερόμενη στο ρόλο του πατέρα σε μία πολύτεκνη οικογένεια, η κα. Δαριβέρη υπογράμμισε: «Σε μία πολύτεκνη οικογένεια , και πόσο μάλλον σε μία οικογένεια με 8 παιδιά όπως είναι η δική μου οικογένεια, οι υποχρεώσεις είναι αρκετά αυξημένες. Αυτό που θυμάμαι πάντα από τα παιδικά μου χρόνια αλλά και μέχρι σήμερα είναι τον πατέρα μου να δουλεύει, να δουλεύει πολλές πολλές ώρες.. Πάντα όμως προσπαθούσε  ο χρόνος που περνάει μαζί μας να είναι ποιοτικός. Πώς να μοιράσεις βέβαια  μία αγκαλιά σε 8 παιδιά? Εκείνος το κατάφερνε! Πάντα είναι υποστηρικτικός, που με μία ματιά του θα σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις και να πετύχεις τους στόχους σου! Κι αν δεν τα καταφέρεις, αν δεν πάρεις καλούς βαθμούς στο σχολείο, αν δεν περάσεις όλα τα μαθήματα της σχολής, αν δεν πάρεις άριστα στα αγγλικά, θα σου πει « Μπράβο, δεν χρειάζεται να παίρνουμε σε όλα Α . Το σημαντικό είναι να είστε καλοί άνθρωποι, να προσπαθείτε και να πιστεύετε στο Θεό και στον εαυτό σας.»  Για μένα είναι ο ήρωας μου!».

Όπως περιγράφει η ίδια, μεγάλωσε σε μία οικογένεια που το πρότυπο του πατέρα ήταν να είναι σωστός και όχι αυστηρός. «Σωστός και  όχι αυστηρός. Ο άνθρωπος που όταν σταδιακά μεγαλώναμε,  μας χάρισε δύο βασικά πράγματα: τις  ρίζες και τα φτερά. Τις ρίζες για να στεριώνουμε σε αυτό που κάναμε και φτερά για να πετάμε μακριά και ελεύθερα για να αγγίξουμε το όραμα μας», υπογράμμισε η κα Δαριβέρη.

Τοποθετώντας στο επίκεντρο τη σημερινή εποχή, η ίδια παραδέχθηκε πως ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας έχουν μεταβληθεί. «Πλέον οι ρόλοι τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας είναι πολυεπίπεδοι και σύνθετοι. Παλαιότερα οι απαιτήσεις για το ρόλο των γονέων ήταν ξεκάθαρες , ενώ συγκεκριμένα ο πατρικός ρόλος ήταν πιο περιορισμένος από τον μητρικό στην ανατροφή των παιδιών είτε λόγω στερεοτύπων είτε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Μετά την έξοδο των γυναικών στην αγορά εργασίας οι απαιτήσεις  προς τον πατρικό ρόλο αυξήθηκαν. Σήμερα οι νέοι μπαμπάδες θα αλλάξουν πάνες, θα τα ταΐσουν, θα τα κάνουν μπάνιο , θα παίξουν. Ασχολούνται δηλαδή πιο ενεργά με την ανατροφή των παιδιών , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, αλλά στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τη σύζυγο-εργαζόμενη μητέρα», πρόσθεσε. Επιπροσθέτως, η κα. Δαριβέρη υποστήριξε πως η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός της ελληνικής οικογένειας: «Η Οικονομική ύφεση και η προκύψασα ανεργία δυσκολεύει τη δημιουργία μεγάλης οικογένειας. Η Πολιτεία όφειλε να είναι αρωγός της ελληνικής οικογένειας χωρίς αποστρόφους και άνω τελείες. Είναι καιρός να λάβει γενναίες αποφάσεις που θα παράγουν χειροπιαστά αποτελέσματα για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα και να  υλοποιηθεί μια πραγματικά κοινωνική πολιτική ενώ παράλληλα να γίνουν σημαντικές  προσπάθειες ώστε να μην θεωρείται η μεγάλη οικογένεια στην μοντέρνα κοινωνία αναχρονιστικός θεσμός, όπως θεωρείται  για πολλούς δυστυχώς σήμερα».

*Από την έντυπη έκδοση του Σαββάτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Απριλίου 2024