Νέες κλοπές σε οχήματα προστέθηκαν στις κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο ανήλικους Έλληνες στη Λαμία

Σε συνέχεια του από 01-06-2020 Δελτίου Τύπου, οι δύο  ανήλικοι Έλληνες στους οποίους έγινε ταυτοποίηση για την κλοπή που διαπράχθηκε από όχημα σε περιοχή της Λαμίας, στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, προέκυψε ότι ενέχονται στη διάπραξη επιπλέον πέντε κλοπών – φθορών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από την […]

2 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Σε συνέχεια του από 01-06-2020 Δελτίου Τύπου, οι δύο  ανήλικοι Έλληνες στους οποίους έγινε ταυτοποίηση για την κλοπή που διαπράχθηκε από όχημα σε περιοχή της Λαμίας, στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, προέκυψε ότι ενέχονται στη διάπραξη επιπλέον πέντε κλοπών – φθορών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 11-04 έως 22-05-2020, στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, δρώντας συνήθως μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες, προέβαιναν στην παραβίαση των οχημάτων, ρίπτοντας κυρίως πέτρες στους υαλοπίνακες αυτών, προκαλώντας τη θραύση τους, ή κάνοντας χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Σκοπός τους ήταν η κλοπή διαφόρων αντικειμένων που ήταν τοποθετημένα στους εσωτερικούς κεντρικούς καθρέφτες των οχημάτων, τους οποίους (σε δύο περιπτώσεις) αφαίρεσαν μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών και φθορών, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2023