Ο Ηλίας Κυρμανίδης για το χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Ανακοίνωση για τα θέματα που αφορούν τη Φθιώτιδα και συζητήθηκαν στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, εξέδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, στην οποία αναφέρει αναλυτικά: «Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο τα θέματα της Φθιώτιδας. Ευχαριστούμε επίσης και […]

4 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Ανακοίνωση για τα θέματα που αφορούν τη Φθιώτιδα και συζητήθηκαν στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, εξέδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, στην οποία αναφέρει αναλυτικά: «Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο τα θέματα της Φθιώτιδας.

Ευχαριστούμε επίσης και εκείνους που με τον εποικοδομητικό τους αντίλογο συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών που απασχολούν την Περιφερειακή μας Ενότητα, η ικανοποίηση των οποίων πέρα από παρατάξεις και ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, αποτελεί κοινό μας τόπο. 

Ειδικότερα :

  1. Τροποποιήσαμε διατάξεις της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων για το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ”. Υπενθυμίζουμε ότι είναι έργο με προϋπολογισμό 9.500.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και αφορά στο σύνολο των εργασιών που απαιτούνται : α. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι την πλήρη λειτουργία, τόσο του κυρίως όσο και των βοηθητικών χώρων του κολυμβητηρίου, β. Σε εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο (προσβασιμότητα, θέσεις σταθμευσης, κ.λ.π). Το έργο βρίσκεται στο στάδιο έναρξης των εργασιών.
  2. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για το έργο “ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ”. Πρόκειται για έργο που αρχικά εντάχθηκε πρίν από δεκαπέντε χρόνια περίπου. Πλέον, με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες προχωρούμε στην αποπεράτωσή του με προϋπολογισμό 900.000 € και αφορά σε οικοδομικές εργασίες στους κύριους και βοηθητικούς χώρους, καθώς και στην αποπεράτωση δικτύων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ξεκινά άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη μειοδότη αναδόχου. Παράλληλα βρισκόμαστε σε άμεση και συνεχή συνεργασία τόσο με τη Διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε. όσο και με το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε ταυτόχρονα με τις κατασκευαστικές εργασίες να ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διοικητικές και διαδικαστικές πράξεις (στελέχωση και προμήθεια εξοπλισμού) για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την πλήρη λειτουργία του ιατρείου.
  3. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για τη μελέτη “ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ”. Αφορά στην εκπόνηση μελετών και ειδικότερα : α. προσαύξηση τεχνικού (λιμενικού) συμβατικού αντικειμένου – κατασκευή υπήνεμου μώλου, β. ακτομηχανική μελέτη, και γ. μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (NATURA), έπειτα από υπόδειξη της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) προκειμένου να λάβουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Πρόκειται για μελέτη ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2006, η οποία άρχισε να εκπονείται από τις 06/04/2010 και προβλέπει την επέκταση της προβλήτας, κρηπιδόματα, εκβαθύνσεις και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο του Καραβομύλου. Μετά από πολυετή καθυστέρηση συντονίζουμε και εντείνουμε τις δράσεις μας, ώστε να αναπληρώσουμε κατά το δυνατό το χρόνο που ήδη έχει χαθεί.
  4. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΔΑΦΝΟΥΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ”. Το έργο με προϋπολογισμό 1.350.000 € χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για τμήματα της αρχαίας πόλης “Δαφνούς” που ήταν λιμάνι των Φωκέων και των Λοκρών, στα σύνορα Επικνημίδιας και Οπούντιας Λοκρίδας και αποκαλύφθηκε κατά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Η ανάδειξή του είναι ύψιστης ιστορικής, πολιτιστικής, αλλά και τουριστικής αξίας.

Το έργο θα υλοποιηθεί με δύο υποέργα ως εξής:

Υποέργο 1 : Περιλαμβάνει εργασίες δομικών επεμβάσεων, στερέωσης λίθων καθώς και άλλες εργασίες αποκατάστασης στο μνημείο και τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης, και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Υποέργο 2: Περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, την κατασκευή φυλακίου με χώρους υγιεινής, την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου του μνημείου και την σύνδεσή του με το οδικό δίκτυο, που θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

  1. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λοκρών για το έργο “ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ”. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πρίν από 15 χρόνια περίπου και μέχρι το 2012 κατασκευάστηκε ένα μικρό τμήμα του. Σήμερα προχωράμε στην αποπεράτωση του με προϋπολογισμό 2.000.000 € που αφορούν στην κατασκευή του και στις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.
  2. Εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού για το έργο “ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ”. Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η αποπεράτωση του φυσικού αντικειμένου του έργου και στο αμέσως επόμενο στάδιο θα συντελεστεί και η οριστική παραλαβή του.
  3. Εγκρίθηκε η πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξη νέου έργου που αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στην άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων με προτεινόμενο προϋπολογισμό 2.947.000 €.
  4. Εγκρίθηκε η πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξη νέου έργου που αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στην άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Λοκρών με προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.000.000 €.
  5. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του πίνακα υποέργων του έργου “ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, το οποίο ειδικότερα αφορά στην αποκατάσταση των όψεων του κτιρίου που στεγάζεται το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Όλα τα παραπάνω έργα είναι αποτέλεσμα κοινών συντονισμένων δράσεων και συνεργειών. Σε αυτά αλλά και γενικότερα σε όλα τα έργα αυτού του είδους απαιτείται τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό – υπηρεσιακό επίπεδο μεγάλος χρόνος και επιπόνη προσπάθεια πολλών ανθρώπων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραϊσκο, διότι σε πολλά από αυτά άφησαν το πολιτικό τους αποτύπωμα και έδωσαν σε εμάς την ευκαιρία και τη δυνατότητα σήμερα να τα συνεχίζουμε.

Οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό που σε καθημερινή βάση συντονίζει τις δράσεις για την υλοποίηση του έργου μας από άκρη σε άκρη της Στερεάς Ελλάδας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Σανίδα, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Κώστα Καραγιάννη και κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και το συνάδελφο κ. Κώστα Αποστολόπουλο, για την καθημερινή και αγαστή συνεργασία μας.

Χαιρετίζουμε επίσης τη στάση των συναδέλφων από τις άλλες παρατάξεις, ιδιαίτερα αυτών της Φθιώτιδας αλλά και όχι μόνο, διότι μέσα από τον παραγωγικό μας διάλογο, τις προτάσεις τους αλλά και γιατί όχι τις παρατηρήσεις αλλά και την κριτική τους, μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί για την εξυπηρέτηση του κοινού μας συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη και την ευημερία της Φθιώτιδας.  

Τέλος, αλλά όχι ως τελευταίους συγχαίρουμε τους συνεργάτες μας υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που καθημερινά κα σε ιδιαίτερα αντίξοες και ειδικές συνθήκες, λόγω κορωνοϊού, υπερβάλλουν εαυτούς και επιδρούν καταλυτικά στο παραγόμενο αποτέλεσμα.

Δουλεύουμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και προχωράμε». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024