Συναντήσεις του Σπύρου Πνευματικού για την ανάπτυξη της Βόρειας Ευβοιας

Επίσκεψη στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Πνευματικός ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Αιδηψό, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Αιδηψού κ. Σωτήρη Δανίκα και ενημερώθηκε σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας και την πορεία της τουριστικής […]

28 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Επίσκεψη στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Πνευματικός ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Αιδηψό, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Αιδηψού κ. Σωτήρη Δανίκα και ενημερώθηκε σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας και την πορεία της τουριστικής κίνησης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοντζιά και συζήτησαν για τα έργα που σχεδιάζει ο δήμος, τη δημιουργία αναπτυξιακής εταιρείας, το πρόβλημα υποστελέχωσης του δήμου καθώς και το θέμα της ποιότητας του νερού των Γιάλτρων.

Ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο το παλιό Υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού, όπου διαπίστωσε την ανάγκη λήψης μέτρων για τη συντήρησή του, ώστε να μη μένει αναξιοποίητο, θέμα που δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού.

Ακολούθησε περίπατος στην Αιδηψό και συνάντηση με πολίτες και φίλους από την περιοχή, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία και του έθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Πνευματικός πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Ρουμελιώτη και μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, καθώς και με την  Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Λ.Αιδηψού κ. Δέσποινα Μαραβέλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Παπάζογλου, όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην τουριστική κίνηση καθώς και το αίτημα παράτασης των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολούθως, ο βουλευτής μετέβη στην Ιστιαία, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ. κ. Αναστασία Σιδέρη, με την πρώην δήμαρχο κ. Λίνα Ευσταθίου και άλλους φίλους στην περιοχή και συζήτησαν τα γενικότερα προβλήματα.

Τέλος, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε τα Γιάλτρα και τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βουτσιλάκο και συζήτησαν για τα προβλήματα με το νερό της περιοχής ενώ τέθηκε και το ζήτημα της έλλειψης αγροτικού ιατρού.

Ο Βουλευτής, έχοντας αποκομίσει συνολική εικόνα για την περιοχή, προγραμματίζει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς προς την κατεύθυνση της άμεσης διευθέτησης όλων των θεμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024