Τον Ξενώνα Βρεφών SOS επισκέφθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

Τον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο πλαίσιο της υλοποίησης της νέας πολιτικής για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες «Μια οικογένεια για κάθε παιδί». Στον ξενώνα η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής που φιλοξενεί κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και παιδιά έως 5 […]

30 Ιουνίου 2020

του/της Newsroom

Τον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο πλαίσιο της υλοποίησης της νέας πολιτικής για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Στον ξενώνα η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής που φιλοξενεί κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και παιδιά έως 5 ετών. Η Υφυπουργός συνομίλησε με τους υπεύθυνους του ξενώνα και επισήμανε: «Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και να ελαχιστοποιήσουμε τη διαμονή των παιδιών σε εξειδικευμένες δομές προστασίας διασφαλίζοντας την αποκατάστασή τους σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το φυσικό τους -αν αυτό είναι εφικτό- ή θετό αν εκτιμηθεί αναλόγως». Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα δωμάτια των βρεφών και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συζήτησε με τους υπεύθυνους και τόνισε τη σημασία της καταγραφής όλων των παιδιών στο Ενιαίο Εθνικό Μητρώο και της υποβολής σωστά συμπληρωμένων Ατομικών Σχεδίων Οικογενειακής Αποκατάστασης (ΑΣΟΑ) για κάθε παιδί.

Οι υπεύθυνοι της δομής την ενημέρωσαν ότι άμεσος στόχος του ξενώνα είναι η ασφαλής επιστροφή των παιδιών στο φυσικό οικογενειακό τους περιβάλλον ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό, η τοποθέτησή τους σε ανάδοχες οικογένειες. Μάλιστα, όπως τόνισε η Υφυπουργός, ενόψει της ενεργοποίησης του συνταιριάσματος, η διαδικασία αυτή της τοποθέτησης παιδιών σε ανάδοχες ή θετές οικογένειες αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, αυτοματοποιημένα και με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών.

Σήμερα στον Ξενώνα Βρεφών SOS Αμαρουσίου φιλοξενούνται 12 παιδιά και παρακολουθούνται 6 που έχουν επιστρέψει στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ακολουθώντας τη νέα πολιτική του Υπουργείου Εργασίας που έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει την παραμονή των παιδιών σε δομές φροντίδας, έχουν αποκατασταθεί σε οικογένειες 40 παιδιά από αυτόν τον ξενώνα, ενώ τα παιδικά χωριά συνολικά έχουν πραγματοποιήσει –σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς- 190 αναδοχές/υιοθεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024