Επιμένει η Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Έληξε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας. Στο 4ο άρθρο που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο γίνεται αναφορά πως «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιωματα της όπως να μην επιτραπούν οι  προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας […]

22 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Έληξε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Στο 4ο άρθρο που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο γίνεται αναφορά πως «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιωματα της όπως να μην επιτραπούν οι  προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας».

Για την Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητες οι κινήσεις του τουρκικού Ναυτικού στο Αιγαίο

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τα οποία «έβγαλε» από το μεσημέρι της Τρίτης στο Αιγαίο ο Ερντογάν, μερικές ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Navtex με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τα τουρκικά πλοία που απέπλευσαν χθες από τα λιμάνια της Τουρκίας, άλλαξαν ρότα και κατευθύνονται σταδιακά προς τις τουρκικές ακτές.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024