Επτά νέες κλίνες ΜΕΘ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Νοσοκομείο Λαμίας

Στην ομάδα των νοσοκομείων, που θα ενισχυθούν με νέες κλίνες ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του ιδρύματος  Σταυρός Νιάρχος, θα είναι το Νοσοκομείο της Λαμίας. Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινοβραδινή ειδική εκδήλωση του Υπ. Υγείας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων […]

2 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Στην ομάδα των νοσοκομείων, που θα ενισχυθούν με νέες κλίνες ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του ιδρύματος  Σταυρός Νιάρχος, θα είναι το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινοβραδινή ειδική εκδήλωση του Υπ. Υγείας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, το Γ.Ν. Λαμίας θα ενισχύσει τη δυναμικότητα του με επτά νέες κλίνες ΜΕΘ. Η δωρεά καλύπτει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, ανακατασκευή ή ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπου θα εγκατασταθούν οι νέες κλίνες.

Το γεγονός ότι το νοσοκομείο Λαμίας είναι στην πρώτη ομάδα των νοσοκομείων που θα δεχθούν τη δωρεά, είναι αποτέλεσμα των κινήσεων και των χειρισμών τόσο της διοίκησης όσο και των υπηρεσιών του νοσοκομείου, που προσαρμόστηκαν άμεσα και με συνέπεια στις προδιαγραφές που έθεσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να καλύψει τις υποδομές για επτά νέες κλίνες ΜΕΘ έτσι ώστε από τον προσεχή Οκτώβριο που θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες να φτάσουν συνολικά τις 15.

«Η προσπάθεια όμως δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Οι κλίνες ΜΕΘ δεν είναι μόνο οι υποδομές, τα κτίρια, τα κρεβάτια και τα ιατρικά μηχανήματα. Είναι κυρίως οι άνθρωποι, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν οι κλίνες ΜΕΘ που τόσο έχει ανάγκη η Λαμία και η Φθιώτιδα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει όλοι μας να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ο κ. Οικονόμου σε σχετική του ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024