Γιάννης Κοτζιάς: «Η Αιδηψός παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για όλους»

Αυτό διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιάς, στα «Στερεά Νέα», μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε γκρουπ Σέρβων τουριστών στο νοσοκομείο Λαμίας χτες. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε, σε συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες που διαχειρίζονται τους επισκέπτες, ο Δήμος συνέστησε να περιοριστούν οι τουρίστες στα […]

8 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Αυτό διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιάς, στα «Στερεά Νέα», μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε γκρουπ Σέρβων τουριστών στο νοσοκομείο Λαμίας χτες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε, σε συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες που διαχειρίζονται τους επισκέπτες, ο Δήμος συνέστησε να περιοριστούν οι τουρίστες στα καταλύματά τους. Στη συνέχεια, σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ΕΟΔΥ μέσω τηλεδιάσκεψης, συμφωνήσαμε στο ότι εντός λίγων ωρών θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Σ.Ε., για να γίνει η ιχνηλάτηση και τα τεστ για τον COVID-19.

Η πόλη τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει συνωστισμός, ούτε λόγος ανησυχίας. Η Αιδηψός παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για όλους. Και την πρώτη περίοδο του απαγορευτικού, που είχαμε ένα απ’ τα πρώτα κρούσματα στη χώρα, είχε αναπτυχθεί υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνείδησης, ώστε να τηρούνται ευλαβικά απ’ όλους τα πρωτόκολλα υγιεινής».

Το γκρουπ των Σέρβων τουριστών ήρθε στην Ελλάδα στις 3 Ιουλίου κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τηρήθηκαν όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε περιορισμό σε έντεκα διάσπαρτα καταλύματα της Αιδηψού και αναμένουν, όπως κι ο Δήμαρχος ανέφερε, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο θα πραγματοποιήσει τα τεστ κορωνοϊού. Όσον αφορά την ιχνηλάτηση, έχουν συλλεγεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τον Δήμο τα οποία σε λίγες ώρες θα είναι στη διάθεση του κλιμακίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024