Νίκος Σταυρογιάννης: «Το Κάστρο Λαμίας δεν μας έχει αποκαλύψει ακόμα όλα τα μυστικά του!»

Τις εργασίες ανασκαφής στο Κάστρο της Λαμίας συνεχίζει ο Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, Καθηγητής Αρχαιολογίας των ΗΠΑ Χριστοφίλης Μαγγίδης με την ομάδα του. Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, αναφέρει: «Το 2018, εγκαινιάσαμε με το Μυκηναϊκό Ίδρυμα και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας, […]

30 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Τις εργασίες ανασκαφής στο Κάστρο της Λαμίας συνεχίζει ο Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, Καθηγητής Αρχαιολογίας των ΗΠΑ Χριστοφίλης Μαγγίδης με την ομάδα του.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, αναφέρει: «Το 2018, εγκαινιάσαμε με το Μυκηναϊκό Ίδρυμα και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας, το πενταετές πρόγραμμα αρχαιολογικών ερευνών στην Κοιλάδα του Σπερχειού και το Κάστρο της Λαμίας.

Ξεκινήσαμε το μεγάλο ταξίδι της ανακάλυψης του πολιτιστικού θησαυρού που κρύβει η Ακρολαμία και η ευρύτερη περιοχή, με τα ευρύματα να είναι ενθαρρυντικά από τις πρώτες κιόλας μέρες των ανασκαφών, τον Ιούλιο 2018.

Όπως και το καλοκαίρι 2019, έτσι και φέτος, ο Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, Καθηγητής Αρχαιολογίας των ΗΠΑ και εκλεκτός φίλος Χριστοφίλης Μαγγίδης με την εξαιρετική του ομάδα, συνεχίζουν ακούραστα να ξεθάβουν τα μυστικά της φθιωτικής γης.

Τα αντικείμενα που έρχονται στο φως, τεκμηριώνουν την ιστορικότητα της Λαμίας, με τον εντοπισμό πολλών μυκηναϊκών οικισμών αλλά και ευρημάτων.

Τα αρχαιολογικό ταξίδι συνεχίζεται με τεράστιο ενδιαφέρον και αγωνία για την εξέλιξή του!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023