Φθιώτιδα: Τρεις δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο

Τρεις δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φθιώτιδας, σε όλες τις ελαιοκομικές Τοπικές Κοινότητες του Νομού, διαβεβαιώνοντας παράλληλα με ανακοίνωσή της πως βρίσκεται σε εγρήγορση και όπου απαιτηθεί, θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια δολωματικού ψεκασμού. Όπως σημειώνει η Υπηρεσία, στο δίκτυο παγίδευσης καταγράφηκαν σε αρκετές Κοινότητες […]

31 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Τρεις δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φθιώτιδας, σε όλες τις ελαιοκομικές Τοπικές Κοινότητες του Νομού, διαβεβαιώνοντας παράλληλα με ανακοίνωσή της πως βρίσκεται σε εγρήγορση και όπου απαιτηθεί, θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια δολωματικού ψεκασμού.

Όπως σημειώνει η Υπηρεσία, στο δίκτυο παγίδευσης καταγράφηκαν σε αρκετές Κοινότητες υψηλοί δακοπληθυσμοί στην τελευταία αλλαγή στις 26 και 27 Αυγούστου, που πραγματοποίησαν οι παγιδοθέτες του προγράμματος δακοκτονίας.

Η καταπολέμηση του δάκου κατά τη φετινή περίοδο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως λόγω των αυξημένων πληθυσμών κατά το τέλος της προηγούμενης περιόδου και των μέχρι σήμερα ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για την ανάπτυξή του.

Δεδομένων όλων των ανωτέρω και του γεγονότος ότι σε ορισμένες περιοχές με μικρά ποσοστά καρποφορίας, η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας είναι μειωμένη, συνίσταται οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας να παραμείνουν σε εγρήγορση, να παρακολουθούν την εξέλιξη του ελαιόκαρπού τους και εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα, να προχωρούν στις κατάλληλες επεμβάσεις χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένα  φυτοπροστατευτικά προϊόντα, πάντοτε σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους τους. Εφαρμόζοντας την καταλληλότερη μέθοδο καταπολέμησης, η οποία θα πρέπει να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο προϊόν, στον χρήστη και στο περιβάλλον.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση στο τηλ.: 2231353171 και Γ.Α.Ο. Στυλίδας 2238022351.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024