ΠΟΕΔΗΝ: Ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό, ότι δεν θα κολλήσει κορονοϊό

Σε μια ομολογουμένως απίστευτη καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης των υγειονομικών έναντι του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά από το υπαλληλικό προσωπικό να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι… δεν θα κολλήσει κορωνοϊό κατά τις θερινές διακοπές ή τα ρεπό του! Συγκεκριμένα, […]

21 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Σε μια ομολογουμένως απίστευτη καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης των υγειονομικών έναντι του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά από το υπαλληλικό προσωπικό να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι… δεν θα κολλήσει κορωνοϊό κατά τις θερινές διακοπές ή τα ρεπό του!

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που μοιράστηκε μεταξύ των εργαζομένων από την διοίκηση και έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης αναφέρεται:

«Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από …. έως … δεν θα αναπτύξω πέραν των συνήθων – καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν το έγγραφο.
«Ο Διοικητής βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στοχοποιώντας τους εργαζομένους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «απαράδεκτη διοικητική πράξη που δεν είναι άξια σχολιασμού».
Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια να παρέμβει ώστε να αποσυρθεί η υπεύθυνη δήλωση.

Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024